Ten Cate: "Druk op PSV hooghouden"

In de Eredivisie staan er nog vier wedstrijden op het programma, waardoor het voor Ajax mogelijk is om alsnog de eerste plaats te pakken. De achterstand op koploper PSV is namelijk geslonken tot drie punten.

Wanneer de Eindhovenaren een fout maken, dan zouden de Amsterdammers zowaar op de eerste plaats kunnen staan. "Het enige dat wij kunnen doen is de druk op PSV hooghouden.", aldus trainer Henk ten Cate, die ondanks dit beeld niet op de zaken vooruit lopen. "Verschillende factoren spelen in deze fase een rol. Wij mogen niks weggeven en spelen voor onze laatste kans. Die kans moeten we met beide handen aanpakken."

Komend weekend verwacht de oefenmeester dan ook dat zijn ploeg drie punten zal pakken. De Amsterdammers spelen dan namelijk tegen RKC Waalwijk. Ten Cate denkt overigens wel dat het een moeilijke wedstrijd zal worden. "Op basis van de ranglijst zul je het misschien niet direct zeggen, maar RKC komt vooral thuis aardig voor de dag"

Ten Cate maakt zich in elk geval niet druk over zijn spelers. Toch zijn er nog een aantal afwezigen. Jaap Stam, Leonardo en Zdenek Grygera komen in elk geval niet in actie. Toch is er ook nog goed nieuws te melden, want Thomas Vermaelen heeft zich weer bij de selectie gevoegd. "Thomas heeft goed getraind, is fit en scherp en kan dus spelen."