Ten Cate legt druk bij PSV

Volgens Henk ten Cate, trainer van Ajax, ligt de druk komend weekend bij PSV. De Brabanders spelen namelijk de derby tegen NAC Breda. Eerder dit seizoen wonnen de Bredanaars met 3-0 in het kader van de KNVB beker. De Amsterdamse club daarentegen moet het opnemen tegen Heracles.

"Ik weet uit ervaring hoe moeilijk topclubs het hebben als ze op bezoek moeten in Breda. Het kan daar spoken. Ook dit seizoen heeft NAC thuis bijna niets verloren volgens mij. Ik vermoed dat het een moeilijk avondje gaat worden voor PSV", aldus Ten Cate in AD Sportwereld. De oefenmeester van Ajax spreekt uit ervaring, aangezien hij een aantal jaren bij NAC Breda aan het roer heeft gestaan.

PSV heeft vijf punten meer dan Ajax en speelt vanavond al tegen de Brabantse opponent. Ajax neemt het morgen pas op tegen Heracles. Ten Cate had liever gezien dat deze duels omgekeerd werden. Dan zou de Amsterdamse club de druk nog verder op kunnen voeren. "Nu moeten wij het een dag later recht zien te zetten. Maar ik geloof dat het over twee weken precies andersom is."