Theissen: "Vettel mogelijk niet elke vrijdag"

Het is onzeker of de testcoureur van het team van BMW F1, Sebastian Vettel, wel het hele seizoen in actie zal komen op de vrijdag. Tijdens de eerste Grand Prix van dit seizoen, in Australië, reed de Duitser in de ochtendsessie, om vervolgens 's middags zijn plaats af te staan aan Robert Kubica.

Teambaas Mario Theissen zegt dat de beslissing of Vettel in actie komt, per race bekeken zal worden. "We zullen voorlopig zo doorgaan, maar dat wil niet zeggen dat dat het hele seizoen zo is. Het hangt van de situatie af. We zullen het race voor race bekijken. Als we bijvoorbeeld hadden verwacht dat de vrijdagsessie 's ochtends droog zou zijn en 's middags nat, dan hadden we Robert Kubica beide sessies laten rijden," aldus Theissen.

Theissen zei tevens dat de nieuwe reglementen het moeilijk maken om jong talent een kans te geven in de Formule 1. "Het is nu lastig om een jonge coureur te evalueren en hem een kans te geven om te groeien in de F1. We hebben slechts vijf tests per seizoen en je mag dan maar één auto gebruiken. Ik was een voorstander van het originele idee om de vrijdag als testdag te gebruiken. Dat zou het probleem in mijn ogen wegnemen. Dan kun je ook de jonge rijders genoeg tijd geven."