Wielerbazen bereiken overeenstemming

Om een einde te maken aan het slepende conflict tussen UCI en de ASO zijn vertegenwoordigers van de UCI, de organisatoren van de drie grote ronden en een afvaardiging van de wielerploegen in overleg. De vergadering begon ‘s middags en inmiddels is er een doorbraak bereikt.

De vergadering, belegd op initiatief van de vereniging van ProTourploegen, IPCT, begon om vanmiddag om 14.00 uur in Brussel.

Na een vergadering van tien uur zijn de internationale wielerunie UCI en Tourorganisator ASO in de buurt van een akkoord.

Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico zullen door de UCI weer op de internationale kalender worden gezet. Hierdoor kunnen alle ProTour-ploegen van start gaan. In beide rittenkoersen zal Unibet.com echter niet aan de start komen. Wel zal de Zweedse ploeg een voorkeursbehandeling krijgen bij het uitdelen van de wildcards bij de andere wedstrijden.

Daarnaast gaan vertegenwoordigers van UCI, drie grote rondes, teams, sponsors en renners werken aan een nieuwe opzet van de ProTour die in september gepresenteerd moet worden.

De ploegen kwamen vrijdag na langdurig overleg met een laatste verzoek aan de kibbelende partijen. De ASO, organisator van onder anderen de Ronde van Frankrijk, had ProTourteam Unibet.com niet uitgenodigd voor Parijs-Nice. In plaats daarvan kregen een aantal Franse teams voorrang. De rit naar de zon begint op 11 maart.

Daarop verbood de UCI de teams deelname aan de Franse rittenkoers. Beide partijen kwamen in een eerdere bijeenkomst niet nader tot elkaar.

Dinsdag zullen beide partijen op initiatief van de ProTour-ploegen opnieuw om de tafel gaan om de afspraken verder met elkaar af te stemmen.