Talentvolle Rus wint aan Middellandse Zee

Mikhail Ignatiev (Tinkoff) heeft de derde rit, over 158 kilometer van Saint Cannat naar Marseille, in de Ronde van de Middellandse zee op zijn naam gebracht. De talentvolle Rus koos op 18 kilometer voor de meet met succes voor de aanval en won zodoende de etappe.

Voor eigen publiek trok Amaël Moinard (Cofidis) er na 38 kilometer op uit. Met zijn neus in de wind fietste hij in zijn eentje een maximale voorsprong van ruim zes minuten bij elkaar. In de slotfase, waarin de Fransman te maken kreeg met een col van de tweede categorie, betaalde hij echter de tol voor zijn vroege inspanning; de jagende meute nam zodoende grote happen uit de voorsprong van de eenzame Moinard.

Op 14 kilometer voor de streep kreeg de eenzame strijder echter hulp uit Russiche hoek: Ignatiev had zich vanuit de achtergrond binnen vier kilometer naar de frontlinie gekoerst. De 21-jarige Rus bleek echter al snel een maatje te groot voor zijn vluchtkompaan; Moinard moest zijn metgezel op het laatste klimmetje van de dag (Le Roye, 3e cat) laten gaan. De moegestreden Fransman werd zo binnen no-time gegrepen door het jagende peloton. Ignatiev hield echter wel stand en pakte zo de derde etappe in de Ronde van de Middellandse Zee; zijn eerste zege van deze wielerjaargang.

Een tiental seconden nadat Ignatiev over de streep was gebold, werd er door de meute gesprint om de tweede stek. Daniele Bennati (Lampre) bleek - net als gisteren - over de snelste benen te beschikken. Hij wees Gabriele Balducci (Acqua & Sapone) en Angelo Furlan (Crédit Agricole) ver terug. José Ivan Guttierez (Caisse d'Epargne) blijft leider.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Mikhail Ignatiev (Rus)TCS3.56.53
2.Daniele Bennati (Ita)LAM0.14
3.Gabriele Balducci (Ita)ASAz.t.
4.Angelo Furlan (Ita)C.Az.t.
5.Jochen Summer (Oos)ELKz.t.

Klassement:

#CoureurPloegTijd
1.José Ivan Gutierrez(Spa)CEI7.15.40
2.Aitor Perez Arrieta (Spa)CEIz.t.
3.Vladimir Efimkin (Rus)CEIz.t.
4.Florent Brard (Fra)CEIz.t.
5.Ricardo Serrano (Spa)TCS0.17