[MoD] Uitslagen dag 5

Vanavond waren de laatste wedstrijden in de voorronde van de Masters of Darts. Naast Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen bereikten ook Peter Manley en Mervyn King de halve finale.

Michael van Gerwen - Peter Manley 2-3
Het is Michael van Gerwen niet gelukt om Peter Manley te verslaan. Door deze overwinning heeft Manley zich als eerste Engelsman weten te plaatsen voor de halve finale van de Masters of Darts. De Engelsman begon de wedstrijd erg sterk in de eerste leg van de eerste set wist hij 102 uit te gooien. In een spannende eerste set moest er een vijfde leg aan te pas komen om een winnaar te krijgen. 'One-dart' wist als eerste uit te gooien en won daardoor de eerste set.

Ook de tweede set was een makkelijke prooi voor de Engelsman. Michael van Gerwen moest in de derde set alles op alles gaan zetten om nog enige kans op de overwinning te maken. Door een aantal toeschouwers die zich niet wisten te gedragen miste Manley bij een stand van 2-2 in legs vijf pijlen voor de wedstrijd. De Nederlander profiteerde hier van en wist alsnog de derde set naar zich toe te trekken. In de vierde set wist de Brabander alles te raken wat hij moest raken en Manley maakte even een pas op de plaats. Er moest dus een beslissende vijfde set gespeeld worden. In die vijfde set kwam de al voor de halve finale geplaatste 'Mighty-Mike' net te kort zodat Peter Manley de wedstrijd uitgooide.

Raymond van Barneveld - Colin Lloyd 3-0
De beste darter van Nederland heeft laten zien dat de verloren partijen eerder deze week een misverstand zijn. Hij was zijn tegenstander Colin Lloyd vrij gemakkelijk in drie sets de baas en is daardoor de winnaar geworden van de Nederlandse poule. De Hagenaar was in de eerste twee sets oppermachtig.

Ook in de derde set wist Lloyd het zijn tegenstander niet moeilijk te maken, en kon Van Barneveld eigenlijk vrij uit gooien. Komende zaterdag zal Van Barneveld het op mogen nemen tegen Michael van Gerwen om een finaleplaats af te dwingen.

Vincent van der Voort - Phil Taylor 3-1
Vincent van der Voort heeft voor een stuntje gezorgd op de Masters of Darts. De Nederlander, die in dit toernooi nog niet eerder wist te winnen, heeft de nummer 1 van de PDC-ranglijst weten te verslaan in vier sets. Ondanks de overwinning van Van der Voort zit het toernooi voor hem en voor Taylor erop.

Van der Voort zorgde direct in de eerste set al voor een verrassing. De darter uit Purmerend wist de door Taylor begonnen set van de Engelsman af te snoepen. Taylor had op een grotere achterstand kunnen staan maar Van der Voort wist de dubbel op dat moment even niet te raken. De Engelsman wist niet door te zetten, Van der Voort profiteerde hiervan en won twee sets en dus de partij.

Jelle Klaasen - Wayne Mardle 1-3
Klaasen kwam tekort om de halve finales te halen. Hij begon zijn match tegen Wayne Mardle goed en scoorde snel. Op een setstand van 1-0 kon hij de tweede set echter niet verzilveren. Mardle vocht terug en wist de score gelijk te trekken naar 1-1.

Ook toen in de vierde set wist Klaasen een goede kans niet waar te maken. Hij miste de bull, waarmee hij een vijfde set had kunnen afdwingen. Mardle had geen moeite om de fout van de Nederlander af te straffen en won met 3-1

Roland Scholten - Mervyn King 3-2
Scholten kreeg in de wedstrijd tegen King zijn laatste kans op een overwinning in de voorronde. De Engelsman gooide echter aan het begin van de match roet in het eten, door snel op een 2-0 voorsprong in sets te komen. King had nog slechts één set nodig om de wedstrijd te winnen.

Scholten dacht er echter het zijne van en vocht vanaf de derde set sterk terug. De Nederlander won de twee volgende sets. Met finishes van 146 en 143 liet Scholten weer zien waarom hij in de Masters of Darts speelde. In de laatste set verloor hij slechts één leg en won de wedstrijd uit met een dubbel zestien. Ondanks de overwinning heeft Scholten zich niet weten te plaatsen voor de halve finale.

Masters of Darts gaat komende zaterdag verder. Dan zal de beker voor de sterkste dartsnatie worden uitgereikt, die Engeland nu al heeft gewonnen. De Britten kunnen met een score van 15-10 niet meer ingehaald worden door Nederland. Zondag vindt de finale van het toernooi plaats.