Essers uitgeschakeld op Lakeside


Vanavond speelden Albertino Essers en Paul Hanvidge hun partij op de Lakeside. Hanvidge was oppermachtig en versloeg Essers met 4-1. De Schot speelt in de volgde ronde tegen Martin Atkins of Phil Nixon.

De eerste leg in de eerste set ging naar Essers, die de partij ook was begonnen. Ook de tweede en derde leg gingen naar de steigerbouwer. De tweede set werd begonnen door Hanvidge die ook zijn eerste leg pakte. De tweede leg ging naar Essers, in de derde leg gooide Essers twee keer een 180. Hanvidge was er dichtbij maar kon niet voorkomen dat de Nederlander zijn leg afpakte. De vierde leg wist Essers echter niet te houden waardoor er een beslissende vijfde leg benodigd was. Met tops ging de leg en de tweede set naar de Schot.

De derde set begon dramatisch voor Essers, slechts tien punten met drie pijlen. De eerste leg ging dan ook naar zijn tegenstander. Leg twee ging wel naar de Drent maar die moest zijn eigen leg vervolgens weer afstaan. Ook de derde leg ging verloren waarna ook de vierde leg een prooi voor Hanvidge was (3-0).

De eerste leg van de vierde set, door Essers begonnen en verloren, bracht Hanvidge nog dichterbij de overwinning. Ook de tweede leg ging naar de Schot waarna Essers de laatste leg mocht openen. Met een dubbel twintig brak Hanvidge Essers en met een 3-0 overwinning in legs verloeg hij de Nederlander met 4-1 in sets.

Submitter:  Bron: FOK!sport