Uitslagen Schotland speelronde 22

In de Schotse competitie liet koploper Celtic weer punten vallen. De concurrentie wist daar echter niet van te profiteren en dichterbij de landskampioen te komen.

Celtic verspeelde in zijn laatste competitieduel van 2006 een uitoverwinning op Motherwell. De thuisploeg kwam drie minuten in blessuretijd op 1-1, waarna de coach van Celtic, Gordon Strachan, woedend de kleedkamer instormde. In de 36e minuut had Derek Riordan Celtic in de rebound van een schot van Shunsuke Nakamura nog wel op voorsprong gezet. Darren Smith bezorgde Motherwell alsnog een punt.

De concurrenten wisten echter niet te profiteren en dichterbij Celtic te komen. Glasgow Rangers en Heart of Midlothian kwamen niet verder dan een gelijkspel. Aberdeen verloor zelfs met 3-1 op bezoek bij Dundee United.