Mogelijk omkoopschandaal in Turkije

De Turkse voetbalclub Fenerbahce zou mogelijk betrokken zijn bij een omkoopschandaal. Dat werd althans beweerd in het Turkse voetbalprogramma Telegol. De ploeg heeft in een officiële verklaring de beschuldigingen ontkend en zegt een rechtszaak aan te zullen spannen tegen de programmamakers.

De beschuldigingen werden door een oude vriend van de huidige voorzitter van Fenerbahce geuit. Voorzitter Aziz Yildirim zou ondermeer zo’n 300.000 euro hebben gegeven aan diezelfde vriend om ervoor te zorgen dat de spelers van Trabzonspor extra hun best deden tegen Galatasaray. Omdat Galatasaray won keerde Yildirim ook niets uit, ondanks het feit dat meerdere spelers van Trabzonspor hadden toegezegd mee te zullen werken.

In de laatste competitiewedstrijd van dat seizoen zou ook de voorzitter van Samsunspor omgekocht zijn. De tussenpersoon van Yildirim zou 150.000 euro hebben geschonken aan de voorzitter van Samsunspor om ervoor te zorgen dat Fenerbahce zou winnen. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor Fenerbahce.