Bossen voelde zich niet bedreigd

Arbiter Ruud Bossen voelde zich vanmiddag niet bedreigd tijdens en na de competitiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse. Dat zei hij na afloop van de wedstrijd, die in de 67e minuut werd gestaakt, nadat Haagse supporters het veld hadden betreden.

"We hadden vooraf al overleg gehad wat de stappen zouden zijn als er iets zou gebeuren. Het was bekend dat er acties konden komen”, aldus Bossen. Nadat Pascal Bosschaart in de dertiende minuut met rood van het veld werd gestuurd en Vitesse een penalty kreeg, keerde het publiek zich tegen de leidsman. "De frustraties kon ik wel begrijpen. Daar moet je dan slim mee omgaan en dat heb ik geprobeerd."

Na het derde doelpunt van Vitesse nam de onrust nog meer toe. "Er kwamen spreekkoren tegen het bestuur en ik zag dat het publiek richting het veld kwam. Er heerste een angstige sfeer maar ik heb me geen seconde bedreigd gevoeld. Het was waarschijnlijk meer bedreigend voor de trainers."

Bossen besloot, na overleg met de Haagse veiligheidsfunctionaris en de lokale autoriteiten, het duel te staken. "Ze konden de veiligheid niet meer waarborgen. Daar waren vooraf al goede afspraken over gemaakt. Vanavond ga ik een rapport schrijven over de wedstrijd. Ik kan er geen zinnig woord over zeggen wat er nu gaat gebeuren”.