Uitslag FC Basel - Feyenoord

Donderdagavond is er in de Zwitserse plaats Basel door Feyenoord een start gemaakt aan de groepsfase van het UEFA-cup toernooi. Feyenoord heeft in een moeizame wedstrijd een gelijkspel uit het vuur weten te slepen.

Feyenoord begon de generale repetitie voor de competitie-wedstrijd van komende zondag tegen Ajax zonder aanvoerder Theo Lucius en Nick Hofs door blessures. Philip Léonard kreeg de voorkeur boven Royston Drenthe op de rechtsback-positie en mocht debuteren in het eerste elftal van de Rotterdammers. Afgelopen week zat Dwight Tiendalli nog op de bank in de wedstrijd tegen RKC Waalwijknu mocht de van FC Utrecht overgenomen rechtsback in de basis starten.

De eerste minuten van de wedstrijd waren vooral nog wat aftasten en wennen aan de slechte grasmat. Na tien minuten kwamen de eerste kleine kansjes voor beide partijen, maar eigenlijk mochten deze geen naam hebben. Léonard mocht als eerste in het boekje van scheidsrechter MacDonald verdwijnen na een onnodige overtreding, net op de eigen helft. Na deze gele kaart begon Basel te geloven in zichzelf en kreeg het aardig wat kansen maar doelpunten leverde het niet op. Na de sterke tien minuten van Basel kon Feyenoord weer wat meer de bal in bezit houden.

Na de eerste dertig minuten ging het spel over en weer. Charisteas kreeg voor Feyenoord de grootste kans maar wist het doel voor de Rotterdammers nog altijd niet te vinden. Ook Basel kwam niet meer tot echt grote kansen, of het moet de laag ingeschoten vrije trap zijn die in de kluts belandde maar weggewerkt werd.

Het begin van de tweede helft ging zonder wissels van start, en het spel ging vooral over het middenveld. Beide ploegen kregen niet echt de kans om bij het doel in de buurt te komen. Petric was in de 56e minuut dichtbij een doelpunt hij schoot de bal goed naar de hoek maar wist Timmer niet te verschalken. Nog geen vier minuten later was het wel raak, Na een schot van 30 meter van Petric wat Timmer niet wist te stoppen, schoot Eduardo die net vijftien seconden in het veld stond van dichtbij, de bal naast Timmer.

Feyenoord kon zich niet herpakken maar na zeventig minuten kwam er een vrije trap die afgeleverd werd op het hoofd van Saidi die de bal maar rakelings over kopte. Het leek niet de avond van Feyenoord te worden totdat Feyenoord-trainer Erwin Koeman, Stein Huysegems inbracht. Enkele minuten later wist de Belg, de keeper van Basel van de gouden wissels te worden na een voorzet van Jonathan De Guzman wist Huysegems de keeper te passeren en werd het zomaar uit het niets gelijk.

Feyenoord had over geluk niets te klagen want Léonard had er met een rode kaart vanaf gemogen na een forse overtreding op Kuzmanovic. Even later werd ook Buys grof onderuit gehaald maar ook dit leverde geen kaart op. Feyenoord mag tevreden zijn met het gelijke spel van vanavond want er had duidelijk meer ingezeten voor de Zwitsers.

Karateristieken

FC Basel - Feyenoord 1-1
'60 Eduardo
'76 Huysegems

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: MacDonald (Sch)
Gele kaarten: Leonard, Bahia, Saidi (Feyenoord).

Opstellingen:

FC Basel: Costanzo, Majstorovic, Nakata, Zanni, Sterjovski(59, Eduardo), Chipperfield, Ba, Ergic, Kuzmanovic (80, Cristiano), Petric, Buckley(77, Berner).

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Saidi, Bahia, Léonard, Buijs, Greene, Pardo(72, Huysegems), De Guzman, Charisteas, Boussaboun.

Submitter:  Bron: FOK!sport