FC Groningen neemt Kolder over van Veendam

FC Groningen neemt in de winterstop Marnix Kolder over van BV Veendam. De aanvaller heeft een contract voor drieënhalf seizoen getekend, het bedrag waarvoor Kolder naar Groningen verkast is niet bekend gemaakt.

Aan het eind van dit seizoen zal Glen Salmon vertrekken bij FC Groningen, met Kolder denkt Groningen een waardig opvolger aan te trekken. Enkele weken geleden gaf de club van Ron Jans al aan de aanvaller graag over te nemen. Dit ondanks dat de Winschoter nog een contract tot 2008 had bij Veendam. Kolder speelde in totaal tien seizoenen voor de club van de Langeleegte, in 258 competitieduels kwam hij tot 69 doelpunten.

De huidige topscoorder uit de Jupiler League, met negen doelpunten, is vereerd met de overgang. “FC Groningen is een prachtige club, met een enthousiast publiek. Ik kom uit de streek en FC Groningen is in een korte tijd enorm gegroeid. Ik ben bijzonder blij dat ik deze kans krijg en ik grijp die dan ook met beide handen aan. Ik kijk er naar uit in een volle Euroborg te spelen”, aldus de Groninger.

Ook manager technische Henk Veldmate zaken is opgetogen over de komst van de 25-jarige aanvaller. ”Wij hebben Marnix heel vaak aan het werk gezien, maar met name dit seizoen heeft hij zich op een uitstekende manier ontwikkeld. Wij zien in hem een speler met kwaliteiten die wij op dit moment niet hebben binnen onze selectie. Daarbij willen wij graag dat de supporters zich kunnen identificeren met de ploeg en aangezien Marnix een jongen uit de streek is én over de gevraagde kwaliteiten beschikt, zien we in hem een versterking van de huidige selectie”, aldus Veldmate.