Koeman:"Verdiende overwinning"

Trainer Ronald Koeman zei na afloop van de Champions League-wedstrijd van PSV tegen Galatasaray dat zijn ploeg verdiend had gewonnen, al zag het er in de openingsfase nog somber uit.

"Er gebeurde eigenlijk waar je bang voor was", aldus Koeman. "We hadden het moeilijk, we hadden weinig balbezit. Kromkamp had het moeilijk met zijn directe tegenstander en er was weinig rust in het elftal. En dan valt die goal ook nog. Dan hoop je dat je beter in de wedstrijd komt omdat zij misschien wat meer terugtrekken en dat gebeurde ook. In de tweede helft hebben we het goed gedaan. We zijn gaan voetballen, hebben druk gezet, konden goed van de goal afspelen en zij werden onzeker. Op basis van het grootste gedeelte van de wedstrijd was de zege terecht."

Door de overwinning van gisteravond is plaatsing voor de volgende ronde in de Champions League dichterbij gekomen. "Als je wint zit je in de volgende ronde. Het is duidelijk dat we een heel grote stap hebben gezet. Het zal veel vertrouwen geven," blikte Koeman alvast vooruit op de komende thuiswedstrijd tegen Galatasaray.