Problemen voor Michelin

Problemen voor bandenfabrikant Michelin. Op een gedeelte van het circuit in Monza blijkt plotseling een nieuwe asfaltlaag te zijn aangebracht. Hierdoor klagen alle Michelin-teams over verminderde grip en moet de Franse bandengigant naarstig op zoek naar een oplossing.

Op het stuk baan, tussen de Curva Grande en de Ascari-chicane, is onverwacht een nieuwe, en veel gladdere asfaltlaag aangebracht. Vooral de Michelin-rijders klagen over te weinig grip op dat gedeelte van de baan. Extra wrang voor de mannen op het Franse rubber is dat Bridgestone, waar Michael Schumacher mee rijdt, nergens last van had. Behalve problemen met de banden dreigt het tijdens de race ook te gaan regenen waardoor de gehele voorbereiding in het gedrang komt.

Nick Shorrock, hoofd van Michelins Formule 1-activiteiten noemt de voorbereiding op de Grote Prijs van Italië ‘verre van ideaal’. ”Gelukkig zit de fabriek hier niet zo ver vandaan en konden we snel op de situatie inspelen. We zijn erg tevreden over de banden die we nu hebben geselecteerd voor de race.”, aldus Shorrock.

De coureurs echter zijn niet honderd procent tevreden, David Coulthard hierover: “Het was af en toe gewoon een beetje beangstigend, want op bepaalde plekken had ik echt maar heel weinig grip. Vooral in de Lesmo’s gleed ik alle kanten op”, zo verklaarde de Schot.

Wereldkampioen Fernando Alonso had nog problemen met balans van de Renault. ”Het sturen gaat te makkelijk, te licht. En de bewegingen van de auto zijn wat traag. Het voelt niet echt alsof je alles onder controle hebt. Geen fijn gevoel voor de coureur, maar als je snel wil zijn op de rechte stukken moet het maar zo”, aldus Alonso.