Kovalainen tweede rijder Renault 2007

Renault F1 heeft vanochtend bekend gemaakt dat Heikki Kovalainen volgend jaar naast Giancarlo Fisichella zal gaan racen. De 24-jarige Fin is al een aantal seizoen actief als testrijder bij Renault.

Kovalainen zal de huidige wereldkampioen Fernando Alonso, die naar McLaren Mercedes vertrekt, moeten gaan vervangen. De Fin heeft sinds 2004 ruim 28.000 kilimoter gereden als testcoureur en werd vorig jaar tweede in het GP2-kampioenschap.

"Ik ben enorm blij dat ik de kans heb gekregen om bij Renault te mogen racen. Ik maak als sinds 2002 deel uit van het Renault Driver Development-programma. Ik begon destijds met de vage ambitie om Formule 1-coureur te worden en nu is mij dat gelukt", aldus Kovalainen.

"Mijn twee seizoenen als testcoureur van het team en mijn tijd in de GP2 hebben mij veel technische kennis opgeleverd en hebben mij doen realiseren wat er allemaal nodig is om in de Formule 1 te winnen. Het zal een geweldig gevoel zijn om straks de grid van Melbourne op te rijden. Dat duurt helaas nog even. Ik zal eerst proberen om Renault dit jaar aan de titel te helpen."