Renault: "Begin september duidelijkheid"

De directeur van de Formule 1-afdeling bij Renault, Alain Dassas, heeft gezegd dat er eind augustus, begin september een beslissing gemaakt zal worden wie in 2007 naast Giancarlo Fisichella gaat rijden.

Kimi Räikkönen wordt, evenals Heikki Kovalainen, genoemd als potentiële opvolger. "Uiteraard zijn we op zoek naar een coureur voor 2007 – maar dat is de verantwoordelijkheid van Flavio Briatore, niet die van mij", aldus Dassas. "Wat ik wel kan zeggen is dat we op zoek zijn naar een zeer goede en zeer getalenteerde coureur én we zouden deze kwestie graag voor eind augustus duidelijk willen hebben, of misschien begin september. Räikkönen is ongetwijfeld een goede en getalenteerde coureur, en daar zijn er maar weinig van."

Naast Räikkönen is dus ook Kovalainen kandidaat: "Aan de andere kant zijn we blij dat we met Flavio een managend directeur hebben die ook extreem goed is in het vinden van jong talent, dus het is niet onmogelijk dat we misschien een jonge coureur contracteren om volgend jaar naast Giancarlo te laten rijden. Misschien iemand als Kovalainen. Hij is zeker erg goed. Maar, zoals ik al zei, alles is mogelijk in de Formule 1. Misschien huren we Michael Schumacher wel in. Dat is ook een gerucht geweest, is het niet?"

Daarnaast moet de renstal misschien ook op zoek naar een andere teambaas, want Flavio Briatore heeft nog niet besloten of hij na dit jaar stopt. Dassas hoopt dat de Italiaan blijft: "Alles wat ik kan zeggen is dat de beslissing aan Flavio is, maar ik ben optimistisch dat hij besluit om te blijven. Renault heeft zich weer op de Formule 1-kaart gezet, waardoor hij nu meer informatie tot zijn beschikking heeft waar hij zijn beslissing op kan baseren."