Quinziato slimste in Sittard-Geleen

De Italiaan Manuel Quinziato heeft de tweede etappe in de Eneco Tour, over 194,6 kilometer van Den Bosch naar Sittard-Geleen, gewonnen.

De Spanjaard Pasamontes viel tot tweemaal toe aan en reed in z'n eentje een voorsprong van acht minuten bij elkaar. Toch ging het fout voor de renner van Unibet.com toen hij, ondanks het rode licht, toch een spoorweg overstak. De wedstrijdjury paste het reglement toe en besloot om hem te diskwalificeren.

Dit voorval brak de koers meteen weer open. Er kwamen weer een heleboel aanvallen. De Duitser Paul Martens (Skil-Shimano), Carlos Abellan (Astana - Würth) en Carlos Zarate Fernandez (Saunier Duval - Prodir) sprongen weg uit het peloton en kregen een maximale voorsprong van drie minuten. Daarna gingen de sprintersploegen er zich mee bemoeien en werd het viertal bijgehaald.

Het leek op een tweede massaspurt te gaan uitdraaien, maar een valpartij deed het peloton verbrokkelen. Quinziato profiteerde in de laatste kilometers en versnelde en wist uiteindelijk als eerste over de meet te komen.

Uitslag tweede etappe

#CoureurPloegTijd
1.Manuel Quinziato (Ita)LIQ4.46,43
2.Simone Cadamuru (Ita)MRM+ 00,04
3.Wouter Weylandt (Bel)QSTz.t.
4.Baden Cooke(Aus)UNIz.t
5.Max Van Heeswijk (Ned)DSCz.t
Submitter:  Bron: FOK!sport