Avondoverzicht EK zwemmen dag 4

Er werden vanavond weer (halve) finales gezwommen op het EK langebaan zwemmen in Boedapest. Hieronder. Hier vind je een overzicht van de Nederlandse deelnemers in de avondsessie.

Pieter van den Hoogenband doet morgen mee aan de finale van de 100 meter vrije slag. 'VDH' wist zich vrij moeizaam te plaatsen voor die finale. Hij werd vijfde in 49,27. De winnaar van de halve finale Filipo Magnini was in 48,91 een stuk sneller. De Duitse Nederlander Mitja Zastrow gaan we niet terug zien in de finale. Zastrow zette een redelijke tijd 49,66 maar het was niet goed genoeg voor een plek bij de eerste acht.

Inge Dekker wist zich als snelste te plaatsen voor de 100 meter vlinderslag finale van morgenavond. Dekker die sinds kort wordt getraind door Jacco Verhaeren, zwom een tijd van 58,64 deze tijd was langzamer dan haar tijd van vanmorgen 58,42 wat een nieuw persoonlijk record betekende. Ook Chantal Groot mag zich morgenavond melden aan de start van de vlinderslag finale. Groot wist zich met 59,34 als zevende te plaatsen, wel liep ze plaatsing voor het WK nipt mis.