Armstrong terughoudend

Zevenvoudig tourwinaar Lance Armstrong heeft met veel terughoudendheid gereageerd op de positieve dopingtest van landgenoot en ex-ploeggenoot Floyd Landis.

"Tot nu toe is er alleen een verdachtmaking, tot de contra-expertise is uitgevoerd spreek ik hier verder met geen woord over", aldus de gestopte renner uit Texas. Opmerkelijk is dat Armstrong eerder nog Landis graag terug wilde halen naar de Discovery ploeg, waar hij deels eigenaar van is. Eerder stapte Landis op uit deze ploeg, omdat hij voor eigen kansen wilde rijden.

De eerste Amerikaanse Tourwinnaar ooit, Greg LeMond, heeft gezegd te zijn geschrokken, en teleurgesteld te zijn. "Ik hoop dat hij onschuldig is, want ik kan mij niet voorstellen dat hij iets verbodens heeft gedaan. Ik was ervan overtuigd dat hij clean heeft gereden."

De winnaar van 1986 zei ook dat het grootste probleem in de wielersport zelf ligt. "Deze sport is corrupt, en maakt op één of andere dag renners corrupt. Wielrennen heeft een aardbeving voor de grote schoonmaak. Wat in het verleden is gebeurd, was te klein."