Engelse Ier kan spelen voor Oranje

Kevin Nolan hoopt op een telefoontje van de bondscoach van het Nederlands elftal, Marco van Basten. De 24-jarige middenvelder heeft nog altijd geen interland gespeeld namens Engeland en is mede daarom gaan spitten in zijn familieverleden om te zien of er nog andere landen zijn waarvoor hij in actie mag komen.

De in Liverpool geboren Engelsman blijkt ook nog Ierse roots te hebben, maar dat blijkt niet het enige land te zijn waar Nolan naar kan 'vluchten'. "Ik kan niet alleen voor Ierland spelen, maar ook voor Nederland. Mijn overgrootvader was Nederlands", aldus de middenvelder.

"Het is grappig want deze zomer was ik op een voetbalschool in Spanje. En terwijl we een vraaggesprek hadden met de kinderen, vroeg mijn neefje me waarom ik nog niet was gevraagd voor het Nederlands elftal. Hij heeft duidelijk Nederlands bloed in zich. Ik moest er wel om lachen."

Toch denkt Nolan dat er weinig kans is dat hij ooit zal spelen voor Oranje. De middenvelder, die vorig seizoen indruk maakte bij Bolton Wanderers met onder meer negen goals, denkt dat hij waarschijnlijk zal gaan uitkomen voor Ierland. "Nu ik dit seizoen met Bolton niet Europees speel, hoop ik met Ierland internationaal te kunnen voetballen. Als bondscoach Steve Staunton mij wil selecteren."