Chelsea hoofdleverancier WK

Na bekendmaking van alle WK-selecties is het duidelijk dat in de Engelse competities, net als vier jaar geleden, de meeste deelnemende spelers hun brood verdienen. Het mag dan ook geen verrassing heten dat zowel de nummer een als twee op de lijst van hoofdleveranciers Engelse clubs zijn.

Chelsea voert de lijst aan met zestien spelers uit tien verschillende landen, een meer dan stadsgenoot Arsenal, dat in Duitsland ook in tien verschillende ploegen een afvaardiging zal hebben. Opvallend in de top tien is de aanwezigheid van het Saoedische Al-Hilal; negen spelers van deze club uit Riyadh zullen hun opwachting maken op de mondiale, en allen zullen zij het groen van Saoedi-Arabië dragen.

In schril contrast met de glorie van Chelsea staat Jeanne d'Arc Poiré sur Vie. Deze club speelt op het vijfde plan in de Franse competitiepyramide. Togolees Richmond Forson zal hun eer hoog moeten houden.

Van de Nederlandse ploegen staat alleen Ajax in de top tien, met negen spelers. PSV zal met acht spelers vertegenwoordigd zijn en AZ completeert de vaderlandse top drie met vijf spelers, en is daarmee ook de laatste Nederlandse club met meer dan een speler op het WK.

De top 'tien':

PositieClubLandAantal spelersAantal landen
1.ChelseaEngeland1610
2.ArsenalEngeland1510
3.AC MilanItalië137
4.JuventusItalië126
=.Manchester UnitedEngeland128
6.FC BarcelonaSpanje117
=.Bayern MünchenDuitsland116
8.Real MadridSpanje104
9.AjaxNederland94
=.Al-HilalSaoedi-Arabië91
=.Bayer LeverkusenDuitsland98
=.Dynamo KievOekraïne93
=.InternazionaleItalië96
=.LiverpoolEngeland95
=.Olympique LyonFrankrijk94

Nederlandse clubs:

PositieClubAantal spelersAantal landen
1.Ajax94
2.PSV85
3.AZ51
=.ADO Den Haag11
=.Feyenoord11
=.NAC Breda11
=.NEC11
=.SC Heerenveen11
Submitter:  Bron: FOK!sport