Assistent CL-finale vervangen

Ole Hermann Borgan heeft een blunder begaan. Een dag voor aanvang van de Champions League-finale heeft de Noor zich laten fotograferen in het shirt van FC Barcelona. Deze fotosessie werd in opdracht van de krant Drammens Tidende gemaakt.

"Ik heb er niet bij nagedacht en het was stom," was de vlugge reactie van Borgan op de internetsite van de krant. "Ik heb de situatie en de consequenties niet overdacht toen me werd gevraagd om het shirt aan te trekken."

Overigens was het originele verzoek van de krant dat de grensrechter zowel in het shirt van Barcelona, als dat van Arsenal zou poseren. Hij merkte echter dat hij geen Arsenalshirt bezat en liet zich vervolgens alleen in het Barcelonashirt fotograferen.

De 41-jarige Noor denkt niet dat deze foto's invloed zullen hebben op zijn beoordelingen die hij tijdens de Champions League-finale zal gaan doen. Woensdagavond moet de Spaanse kampioen het in Parijs opnemen tegen Arsenal.

Update @ 23:53
De UEFA heeft Borgan vervangen voor de finale van morgenavond. Zijn landgenoot Arild Sundet zal in zijn plaats scheidsrechter Terje Hauge bijstaan in de finale.