Todt had meer verwacht

Ferrari-teambaas Jean Todt had meer verwacht van de Grand Prix van Spanje. De Fransman had gedacht dat het circuit van Barcelona Ferrari beter zou liggen dan de andere teams.

De Ferrari-coureurs finishten in Barcelona op een tweede en vierde positie. Dit was echter niet genoeg om in te lopen op Renault voor de constructeurstitel. Ferrari staat nu tweede in de stand voor de constructeurs met negentien punten achterstand op Renault.

Todt zei na de race in Barcelona: "Eigenlijk is het wel bemoedigdend dat we zo ontevreden en teleurgesteld zijn over een race, waarin we tweede en vierde zijn geworden. Een paar weken geleden zou iedereen nog geroepen hebben dat er een wonder is gebeurd. Na eenderde van het seizoen staan we negentien punten achter in de stand om de constructeurstitel en vijftien punter in het rijdersklassement. Er kan dus nog van alles gebeuren en we zijn klaar om te vechten."

Jean Todt vervolgt: "We hadden het gevoel dat we sterker zouden zijn en de anderen minder sterk. Het liep echter anders, waarschijnlijk doordat de baan was veranderd en de auto was aangepast. Vorige week pakte het op de Nürburgring, waar de strategieën en de omstandigheden vergelijkbaar waren, nog helemaal in ons voordeel uit. De temperatuur van de baan en de andere bandencompound zorgden voor een andere uitkomst in de Spaanse Grand Prix."