Uitslag Schotland Speelronde 36

Heart of Midlothian is in de Schotse competitie nog drie punten verwijderd van een plaats in de Champions League. Hearts klopte landskampioen Celtic met duidelijke cijfers, het werd 3-0.

In de eerste tien minuten legden The Boys in Maroon de basis voor de winst. In de zevende minuut zag Paul Hartley dat Celtic-verdediger Stephen McManus zijn vrije trap binnenkopte in eigen doel. En twee minuten later schoot Hartley zelf onverwacht een vrije trap op doel terwijl doelman Artur Borus nog bezig was met het neerzetten van de muur.

Hartley kroonde zich tot man van de wedstrijd door na een uur spelen Roman Bednar diep te sturen en de Tsjech schoot de bal over de uitkomende keeper Boruc binnen.

Door de overwinning heeft Hearts een voorsprong van vier punten op nummer drie Glasgow Rangers met nog twee wedstrijden op het programma.

De Glasgow Rangers mag nog wel steeds hopen op de tweede plaats. The Gers maakten in de uitwedstrijd tegen Kilmarnock een achterstand ongedaan om met 3-1 te winnen.

Invaller Marvin Andrews was de grote man bij de Rangers. In de 51ste minuut kopte de centrale verdediger de 1-1 binnen. Even later was het Kris Boyd die op aangeven van Dado Prso de 1-2 knikte. En een kwartier voor tijd kopte Andrews de 1-3 op het scorebord. De international van Trinidad en Tobago had vlak voor tijd zelfs de mogelijkheid om de 1-4 te maken maar zijn kopbal ging net naast.

Doordat Livingston met 0-1 onderuit ging tegen Inverness CT en concurrent Dunfermline verrassend met 2-3 won bij Motherwell, is Livingston gedegradeerd naar de Schotse Eerste Divisie.