'Scolari wordt bondscoach Engeland'

Luis Felipe Scolari lijkt de nieuwe bondscoach van Engeland te worden, meldt BBC Sport. De Braziliaan is tot en met het WK oefenmeester van het Portugese nationale team.

Volgens de BBC vliegt FA-afgevaardigde Brian Barwick vandaag naar Lissabon voor onderhandelingen met de 57-jarige Scolari. Probleem is dat de FA het liefst vóór 9 juni (de start van het WK) de nieuwe bondscoach presenteert, terwijl de Portugese voetbalbond met Scolari een afspraak heeft om pas na het WK een eventueel nieuwe werkgever bekend te maken.

De kans is in ieder geval klein dat Sven Göran Eriksson een Britse opvolger krijgt. Met name Steve McClaren leek goede papieren te hebben, maar de FA hield ook gesprekken met Martin O’Neill, Alan Curbishley en Sam Allardyce. Naar verwachting zullen de salarisonderhandelingen met Scolari weinig tijd vergen, omdat de Braziliaan er hoe dan ook op vooruit zal gaan. De huidige bondscoach van Portugal boekte in 2002 zijn grootste succes door Brazilië naar de wereldtitel te loodsen.