Uitslagen Spanje speelronde 34

Ook in Spanje nadert de competitie natuurlijk zijn einde. FC Barcelona leidt nog altijd souverein; Valencia, Real Madrid en Osasuna proberen keer op keer aan te haken.

Valencia kwam pas heel laat op stoom bij Athletic de Bilbao. De ploeg van Patrick Kluivert had meerdere kansen, maar kreeg ze er niet in. Pas in de slotfase wist David Villa de openingstreffer te maken voor de bezoekers. In de drie minuten na die goal maakte Villa er direct nog twee bij, zodat Samuel Eto'o de hete adem van de Spanjaard voelt in jacht op de felbegeerde Pichichi. Ook op de Europese topscorerslijst stijgt de international opeens gestaag.

Real Madrid maakte er een show van tegen hekkensluiter Málaga. Het publiek kreeg mooi voetbal te zien, met goeie combinaties. Het enige waar het aan ontbrak, waren de doelpunten. Málaga kwam zelfs op voorsprong via Ricardo Bóvio. In de tweede helft maakte Zinedine Zidane gelijk via een strafschop. De Fransman, die woensdag bekend maakt of hij stopt met voetbal of niet, was net vijf minuten ingevallen. In de blessuretijd rondde Sergio Ramos een voorzet van Cicinho af, om zo toch de drie punten in het Bernabéu te houden. Drieëndertig kansen kreeg de Koninklijke, slechts twee waren er ook daadwerkelijk raak.

Ook Osasuna had het lastig bij Real Mallorca. De nummer vier had de winst hard nodig om aansluiting bij de top drie te kunnen houden. Toch kregen Los Rojillos de bal niet achter de doelman van Mallorca. Tot de laatste seconden althans, want toen kon Ludovic Delporte eindelijk scoren. Het was pas de derde goal van de Franse middenvelder, maar waarschijnlijk een heel belangrijke.

Celta de Vigo had een vrij makkelijk avondje in eigen huis. Real Zaragoza kwam op bezoek, maar kon totaal geen vuist maken tegen de club die dit jaar pas voor het eerst weer in de Primera División speelt. Cannobio zette de thuisploeg op voorsprong, en zette de ruststand op 1-0. Na rust werd het kwaliteitsverschil pas echt duidelijk. Larena, Perera en opnieuw Cannobio bezorgden Celta opnieuw drie punten, en staan nu op een riante vijfde positie.

Sevilla - Barcelona werd afgelast vanwege hevige regenval in Sevilla. Beide teams blijven respectievelijk zesde en eerste in de Liga, ook als ze hun inhaalwedstrijd verliezen of winnen. Het is nog onduidelijk wanneer die inhaalwedstrijd zal zijn, aangezien beide clubs volgeboekt zijn voor de volgende twee weken. Pas als één van de twee Europees gezien uitgeschakeld wordt kan er een nieuwe datum worden geprikt.

Atlético Madrid zette zijn abonnement op 1-0 overwinningen voort op Deportivo Alavés. Antonio López maakte de enige goal. Het B-team van Villarreal speelde te mat om van Sociedad te kunnen winnen. De bezoekers waren met 0-2 te sterk. Cádiz stal belangrijke punten van Deportivo la Coruña. Het werd 1-1 bij de degradatiekandidaat. Depor eindigde met negen man. Espanyol versloeg op eigen veld Real Betis, met 2-0 door goals van Jarque en Raúl Tamudo.