'Hirayama opgelicht door Japanse zaakwaarnemer'

Japanse media melden dat Heracles-spits Sota Hirayama door een Japanse zaakwaarnemer wordt opgelicht. De speler zou slechts de helft van zijn salaris op zijn bankrekening gestort krijgen.

De in de kranten genoemde zaakwaarnemer 'Mister A' zou de helft van het salaris van Hirayama hebben achtergehouden en slechts de andere helft hebben doorgestort op de bankrekening van de speler. De bewuste zaakwaarnemer zou Hirayama bij Heracles onder de aandacht hebben gebracht en de commerciële activiteiten van de aanvaller in Japan beheren.

Volgens 'Mister A' was er sprake van een miscommunicatie, maar die zou inmiddels zijn opgelost. Hirayama zou volgens de zaakwaarnemer inmiddels al zijn geld hebben ontvangen, maar de speler zou hebben gezegd hij nog steeds niet al zijn geld heeft geïncasseerd.

Het blijft echter de vraag wie 'Mister A' is en op welke wijze deze zaakwaarnemer aan Hirayama verbonden is. In Nederland wordt de Japanse speler namelijk gewoon zakelijk begeleid door de Nederlander Wessel Weezenberg.