Hauge: 'Rood Del Horno terecht'

Volgens arbiter Terje Hauge heeft hij Chelsea-speler Asier Del Horno terecht de rode kaart gegeven in de achtste finale tegen FC Barcelona (1-2). Eerder liet José Mourinho, coach van de Engelse ploeg, al weten dat hij zijn vraagtekens plaatste bij de de beslissing van de leidsman.

"Ik heb nog steeds het gevoel dat ik de juiste beslissing genomen heb," aldus Hauge na afloop van het beladen duel in Engeland. Volgens de Noor gaven de televisiebeelden ook geen goed beeld. "Je moet het niet terugkijken met slow-motion, dan ziet de situatie er heel anders uit. Natuurlijk was deze rode kaart het keerpunt in de wedstrijd, maar ik heb er geen slecht gevoel aan overgehouden. Ik ben nog altijd van mening dat het een rode kaart was."

De Noorse scheidsrechter wist op voorhand al dat hij een moeilijke wedstrijd zou krijgen. "Voorafgaand aan de wedstrijd wist ik dat het een zware wedstrijd zou worden voor mij en dat is ook gebleken. Er zal de komende dagen nog veel over deze wedstrijd gesproken worden."