Ullrich ontvlucht kou

Jan Ullrich heeft het koude weer in Italië achter zich gelaten. Hij bereidt zich nu de komende weken voor in Zuid-Afrika.

Ullrich zou zijn voorbereiding op het wielerseizoen in Italiaanse Toscane doen, nadat hij in december al in Zuid-Afrika op trainingsstage was geweest. Nu echter ook het koude winterweer in Italië is binnengedrongen, heeft de Duitser ervoor gekozen om de kou te ontvluchten en opnieuw naar Zuid-Afrika af te reizen. Rudy Pevenage, fysiotherapeute Birgit Krohme en ploegmaats Klöden, Kessler en Guerini zijn met Ullrich meegegaan.

Alhoewel het in Zuid-Afrika nu erg warm is, bevalt dat de Duitser beter dan het koude weer: "Op dit moment heeft de winter Italië in zijn greep. De sneeuwval en de kou maken het onmogelijk om efficient te trainen. Daarnaast is het risico om verkouden te worden veel te groot. Gefocused en intensief trainen werkt beter onder de Zuid-Afrikaanse zon." Teamdirecteur Olaf Ludwig vertrouwt erop dat in Zuid-Afrika Ullrich zijn trainingsarbeid niet zal verslappen.