Eriksson stopt als bondscoach na WK

Sven-Göran Eriksson treedt na het aanstaande WK terug als bondscoach van Engeland. De Zweed lag de afgelopen dagen onder vuur na een interview in dagblad News of the World.

Eriksson bereikte maandag een akkoord met officials van de FA over afhandeling van zijn contract, dat tot en met EURO 2008 liep. ”Ik ben blij dat we dit nu hebben afgewikkeld en kijk met frisse blik vooruit naar het WK. Laten we nu doorgaan met onze droom te verwezenlijken: wereldkampioen worden”, aldus Eriksson, die enkele dagen terug een interview gaf aan een undercoverjournalist van News of the World. In het vraaggesprek beschuldigt de oefenmeester drie Engelse clubs van corrupte praktijken.

Eriksson nam in het najaar van 2000 het stokje over van Kevin Keegan als bondscoach van Engeland. Op het WK 2002 haalde Engeland de kwartfinales, waarin Brazilië een niet te nemen horde was. Tijdens EURO 2004 stuitte Eriksson met zijn manschappen op Portugal in dezelfde fase. Na strafschoppen bleek het gastland te sterk. De kwalificatie voor het WK 2006 werd rechtstreeks afgedwongen, ondanks een blamerende nederlaag bij Noord-Ierland (1-0).