Stoddart: "McLaren kanshebber"

Voormalig teambaas Paul Stoddart heeft weer van zich laten horen. Vaak liet hij zich uit na vergaderingen binnen de Formule 1 over de machtsverhoudingen. Nu doet Stoddart uitlatingen over het afgelopen en komende seizoen in de Formule 1. Opmerkelijk zijn de uitspraken die Stoddart gedaan heeft over Ferrari en Alonso. Laatst genoemde is een van zijn pupillen bij Minardi geweest.

Stoddart is van mening dat McLaren er goed aan gedaan heeft om Alonso te halen en Vodafone weg te halen bij Ferrari. In het interview met de BBC deed Paul Stoddart een aantal opmerkelijke en gegronde uitspraken: "Ron Dennis en zijn mensen laten er geen gras over groeien," vertelde hij. "Ik denk dat ze een goede partner hebben in Vodafone. Wat Ferrari in het komende jaar gaat doen is erg belangrijk. Ze waren vijf jaar lang dominant, zonder twijfel door Michael Schumacher."

Volgens Stoddart was het niet eerlijk dat vorig seizoen Bridgestone de schuld kreeg van de mindere prestaties. Volgens Stoddard speelt ook mee dat Schumacher nou eenmaal een jaartje ouder word en het talent van Alonso hem ook grote parten speelde.

Tevens deed Stoddart nog een uitspraak die mogelijk in het Ferrari kamp niet goed zal vallen: "Ferrari is een klein bedrijf en verliest sponsors. Misschien heeft het team zijn beste tijd gehad. Het is moeilijk om een aanbod van een stabiel team als McLaren af te slaan."