Uitslagen Eredivisie (30/12/2005)

Vanavond werden er twee wedstrijden gespeeld in de achttiende speelronde van de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

SC Heerenveen - Ajax 4-2
Ajax heeft het traditioneel lastig in Friesland en ook vanavond werd er verloren van SC Heerenveen. In de afscheidswedstrijd van Huntelaar, hij verhuist in het nieuwe jaar naar Ajax, was de thuisclub veel te sterk voor de bezoekers, die met 4-2 onderuit gingen. Topscorer Huntelaar scoorde tegen zijn nieuwe club het tweede doelpunt en bereidde het doelpunt van Hanssen voor. Gertjan Verbeek hoeft niet bang te zijn dat het scorend vermogen met het vertrek van Huntelaar uitblijft, want met Samaras heeft het nog een goede spits in huis. De Griek vond vanavond tweemaal het net. Grote man aan de kant van de Friezen was Yildirim. Drie van zijn corners werden gepromoveerd tot doelpunt.

Karakteristiek:

35' Samaras 1-0
38' Huntelaar 2-0
67' Hanssen 3-0
76' Samaras 4-0
79' Vermalen 4-1
90' Galásek 4-2 (pen)

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 21.000
Geel: Kissi, Yildirim (SC Heerenveen), Sneijder, Juanfrán (Ajax).
Rood: Bosvelt (SC Heerenveen).

Opstellingen:

SC Heerenveen: Vandenbussche, Seip, Hansson, Breuer (Derveld/30'), Kissi, Bosvelt, Bruggink (Hanssen/56'), Pranjic, Yildirim, Huntelaar (Nilsson/85'), Samaras.

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi (Rosales/58'), Heitinga, Vermaelen, Juanfrán, De Jong, Galásek, Sneijder, Emanuelson (Boukhari/70'), Rosenberg, Charisteas.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heracles Almelo - Vitesse 3-1
Heracles Almelo boekte in eigen huis een uiterst belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. De equipe van Peter Bosz liep in de eerste helft weg van de Arnhemmers door een goed spelende Hirayama. De Japanner bereidde de twee doelpunten van Tamerus voor en scoorde zelf ook eenmaal. In de tweede helft zorgde invaller Benson op het witte kunstgras nog voor de 3-1, maar daar bleef het in voor Vitesse in Almelo bij.

24' Hirayama 1-0
33' Tamerus 2-0
39' Tamerus 3-0
75' Benson 3-1

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 8.397.
Geel: Quansah (Heracles Almelo), Yakubu (Vitesse).

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Jansen, Maas, Reekers, Klavan, De Vries, Tamerus, Höcher (Wuytens/76'), Nurmela, Hirayama (Quansah/69'), Sluijter (Calincov/89').

Vitesse: Wapenaar, Vreven, Dingsdag, Knol, Fränkel, Swerts, T.Janssen, Yakubu, De Mul (Rojer/70'), Amoah (Gluscevic/54'), Hersi (Benson/46').