Uitslagen Schotland Speelronde 18

In de Schotse competitie heeft Celtic de voorsprong op Heart of Midlothian tot drie punten weten te vergroten. Celtic versloeg Hibernian met 3-2, terwijl de Hearts gelijk speelden.

Celtic had het wel moeilijk tegen Hibernian. Tot de rust verliep het allemaal nog goed voor de Schotse koploper, John Hartson scoorde de 1-0 na een vrije trap van Nakamura.

Maar in de tweede helft wist Hibernian de achterstand binnen 10 minuten te veranderen in een 2-1 voorsprong dankzij treffers van Beuzelin en Fletcher. Celtic wist zich echter te herpakken en vijf minuten na de 1-2 scoorde Maloney de gelijkmaker met een vrije trap van 30 meter. Man of the Match voor Celtic werd Hartson nadat hij op de goede plek stond toen een schot van Maloney van de paal terugkaatste.

Hearts stelde teleur in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Inverness. De beste kans was zelfs nog voor de bezoekers, maar speler-coach Craig Brewster schoot de bal van dichtbij over de lat.