EK kortebaan: Veldhuis snelste in series 50 meter

Op de laatste dag van het WK kortebaan in het Italiaanse Triëst heeft Marleen Veldhuis de snelste tijd neergezet in de series van de 50 meter vrij. De titelverdedigster op deze afstand tikte aan in een tijd van 24,76. Hinkelien Schreuder, vorig jaar winnares van het brons, kwalificeerde zich als derde voor de halve finale.

Debutante Ranomi Kromowidjojo kwam met 25,51 tot de vijftiende tijd, maar viel als slechtste Nederlandse af.

Bastiaan Tamminga en Mark Veens verzekerden zich allebei van een plaats in de halve finales van de 50 meter vlinderslag. Tamminga realiseerde met 23,76 de zesde tijd in de series, Veens ging met 23,95 als veertiende door naar de halve finales die later vandaag zullen worden gezwommen.

Robin van Aggele en Thijs van Valkengoed werden uitgeschakeld in de series van de 200 meter schoolslag. Met tijden van respectievelijk 2.11,18 en 2.14,13 wisten de twee zich niet bij de beste acht te plaatsen, die recht gaf voor de finale.

Femke Heemskerk en Chantal Groot wisten zich niet te plaatsen voor de finale van de 200 meter vrije slag. Heemskerk eindigde in de series als 13e, Groot zwom de 17e tijd.

Submitter:  Bron: NOS-TT