Uitslagen Primera Division Speelronde 9

Osasuna is de nieuwe koploper in de stoelendans die de Primera Division dit seizoen lijkt te zijn. Het verschil tussen de nummer één en negen is slechts drie punten na negen speeldagen.

Getafe kon haar koppositie niet consolideren in de lastige uitwedstrijd tegen Real Sociedad. Het werd 3-0 voor de ploeg uit San Sebastian, die na een matige competitiestart aan een aardige opmars bezig is. De eindstand werd al bij de rust bereikt, dankzij goals van Aranburu, Nihat en Prieto. Door de nederlaag van Getafe is Osasuna de nieuwe leider in de Primera Divison. De club uit Pamplona was zaterdag nog volledig kansloos bij FC Barcelona en verloor met 3-0, maar herstelde zich in de thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao: 3-2. Wemo maakte in de 92e minuut de winnende treffer. Bilbao staat nu helemaal onderaan.

Patrick Kluivert was weer eens fit en speelde ruim een half uur mee met Valencia in de thuiswedstrijd tegen het stugge Sevilla. De topscorer aller tijden van Oranje kon de 0-2 nederlaag echter niet afwenden. Die score was al bereikt voordat Kluivert zijn opwachting maakte. De Nederlander zette een aantal aardige combinaties op met Aimar en miste nog een grote kans.

Real Madrid en FC Barcelona kwamen woensdagavond al in actie. De Koninklijke verloor kansloos bij Deportivo la Coruña. Het werd 3-1 voor de Galiciërs en Real leed alweer zijn vierde nederlaag van het nog altijd prille seizoen. De recordkampioen moest aantreden zonder Ronaldo, Salgado en Zidane, en dat was te merken. Depor (met Munitis als uitblinker) heerste in de eerste helft en de 2-0 ruststand was een terechte afspiegeling van de verhoudingen. Julian de Guzman zette de thuisploeg op voorsprong en verdediger Juanma kopte Depor naar 2-0. Na de pauze luwden de aanvalsstormen van Deportivo wat en kroop Madrid uit zijn schulp. Tot echte kansen leidde dit evenwel niet en dankzij Juanma liep Depor uit naar 3-0. Raúl redde nog wel de eer voor Real, dat nu al vijftien jaar niet heeft gewonnen in Riazor.

FC Barcelona passeert Real op de ranglijst dankzij een 2-0 overwinning op Málaga. De zege was verdiend, maar de landskampioen had wel de hulp van arbiter Leira nodig om het kwaliteitsverschil in doelpunten uit te drukken. Die wees wel heel resoluut naar de stip nadat Ronaldinho licht in aanraking kwam met Juan Rodriguez. De Braziliaan benutte uiteindelijk zelf de penalty. Met een weergaloze goal zorgde Larsson voor de verdiende 2-0. In de eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Barca. Vooral Eto’o miste een aantal goede kansen en zag keeper Arnau (ex-Barca) een aantal keer goed redding brengen. Mark van Bommel deed de hele wedstrijd mee.