O'Grady kiest voor CSC

Stuart O’Grady rijdt in 2006 voor CSC. De 32-jarige Australiër verkiest de ploeg van Bjarne Riis boven een verblijf bij Unibet.com.

De rossige sprinter zou aanvankelijk verkassen naar de nieuwe ploeg van Giancarlo Ferretti, maar die bleek te zijn opgelicht door een nepsponsor. Nu verwelkomt CSC O’Grady met open armen. ”We beschouwen hem als een grote versterking. Ik denk dat hij heel erg bruikbaar is in de klassiekers, maar door zijn sprinterskwaliteiten ook in andere delen van het seizoen,” zei manager Bjarne Riis. O’Grady won in zijn loopbaan onder meer twee Touretappes en de HEW-Cyclassics. Hij komt over van Cofidis, waar hij twee seizoenen voor koerste.

Vandaag werd tevens bekend dat Vladimir Efikim volgend jaar voor Caisse d’Epargne uitkomt, de voortzetting van het huidige Illes Balears. De 23-jarige Rus tekent voor drie jaar bij het team van Eusebio Unzue. Het talent komt over van Team Barloworld. Dit seizoen viel hij op door zeges in de Ronde van Aragon en Vierdaagse van Duinkerken. Hij won zelfs de Ronde van Portugal.