Chelsea onderuit in Carling Cup

Bekerhouder Chelsea is verrassend uitgeschakeld in de derde ronde van de Carling Cup. The Blues verloren na penalty’s van Charlton Athletic. Manchester United bekert wel door na een eenvoudige 4-1 zege op het nietige Barnet.

Het is voor Chelsea de eerste nederlaag in eigen land sinds afgelopen februari toen Newcastle United te sterk was in de achtste finales van de FA Cup. Helemaal onverdiend was dit niet: Charlton was zeker niet de mindere gedurende een aantrekkelijke wedstrijd. De 1-1 na de reguliere speeltijd kwam vlak voor de rust tot stand, dankzij een kopbal van Terry (na een scherpe corner van Robben) en een treffer van Bent, die profiteerde van een fout van Huth. Chelsea was de iets betere ploeg gedurende de tweede helft, maar kon het verschil niet in doelpunten uitdrukken, ondanks schoten van invaller Lampard. Aan de andere kant was Bothroyd dicht bij de winnende treffer. Bryan Hughes benutte in de strafschoppenserie uiteindelijk de beslissende penalty nadat de ongelukkige Huth had gefaald.

Manchester United had in het eigen Old Trafford geen kind aan Barnet. Manager Alex Ferguson liet al zijn sterren op de bank en trad aan met spelers als Eckersley, Jones en Ebanks-Blake. De opgave voor Barnet werd helemaal ondoenlijk toen hun keeper Flitney al na twee minuten wegens hands buiten het strafschopgebied kon inrukken. Via treffers van Miller, Richardson, Rossi en Ebanks-Blake scoorde United viermaal. Sinclair deed tussendoor nog wat terug voor Barnet.