Hiddink met Australië naar WK?

Guus Hiddink zou voor de derde keer op rij aan een WK deel kunnen nemen als bondscoach. Australië wil graag dat de PSV-trainer bondscoach wordt op het WK 2006 in Duitsland.

Na 1998 met Nederland en 2002 met Zuid-Korea zou het de derde keer op rij zijn dat Hiddink bondscoach is op een WK. Australië moet zich nog wel plaatsen, maar als dat lukt kan Hiddink het seizoen bij PSV gewoon afronden en vervolgens verder gaan met de Australische selectie.

Voor de Australische bond is Hiddink één van de belangrijkste kandidaten. Een andere kandidaat is Dick Advocaat. De Achterhoeker heeft in zijn contract laten opnemen dat hij met een land als bondscoach deel mag nemen aan een WK. Volgens Hiddinks zaakwaarnemer is er nog een Europees land in de race, maar "Australië staat met 1-0 voor."

In 1974 was Australië voor het laatst actief op een wereldkampioenschap. De selectie is er nu vier wedstrijden van verwijderd. Eerst moeten er in september twee wedstrijden tegen de Solomon-eilanden worden gespeeld. Bij winst volgt er dan een play-off met de nummer vijf van Zuid-Amerika, waarschijnlijk Chili of Colombia. Volgende maand spelen de Australiërs in Londen al een oefenwedstrijd tegen de Colombianen. "Over óf en hóe ik bij die klussen betrokken zou worden, moet nog worden gesproken", aldus Hiddink.