Drukke testweek voor teams

Deze week gaat er weer volop getest worden op de circuits in Europa. Natuurlijk wordt er getest om de auto’s door te ontwikkelen, maar ook om data te verzamelen om een goede set-up te verkrijgen voor de GP van Spanje over twee weken.

De teams van Ferrari en Minardi gaan deze week testen op het circuit van Mugello in Italië. Vooral Minardi heeft deze testdagen hard nodig om de nieuwe PS05 betrouwbaarder te krijgen. Stoddart: "Ik was niet verbaasd dat de auto’s het de afgelopen race niet vol hebben gehouden tot de finish. De wagens waren nog niet voldoende getest en het was logisch dat er problemen kwamen."

BMW Williams F1 zal aanwezig zijn op het Britse circuit van Silverstone. Daar zal Nico Rosberg, zoon van de wereldkampioen van 1982 Keke Rosberg, zijn debuut maken als tweede testrijder van Williams. De jonge coureur heeft al eens eerder een test voor het team van Williams gereden, daar komt nu dus een vervolg op met een contract als tweede testrijder.

Kimi Räikkönen en Pedro de la Rosa gaan deze week voor het team van McLaren Mercedes op het Spaanse circuit van Jerez de la Frontera gaan testen. Daar zal Red Bull Racing ook aanwezig zijn met Vitantonio Liuzzi.