Overzicht dag 4 WK Baanwielrennen

Gisteravond werd de laatste dag van het WK Baanwielrennen in Los Angeles verreden. Een overzicht van de finales en belangrijkste gebeurtenissen van de laatste dag.

Scratch voor vrouwen

Net als bij de mannen eindigde de scratch bij de vrouwen in een massaspurt. Na 40 ronden was uiteindelijk de Russin Olga Slyusareva de snelste. Zij verschalkte Katherine Bates (Australië) en Lyudmyla Vypyraylo (Oekraïne).

Uitslag
1. Olga Slyusareva (Rus)
2. Katherin Bates (Aus)
3. Lyudmyla Vypyraylo (Oek)

Sprint voor mannen

De Duitser René Wolff heeft zich afgelopen nacht tot wereldkampioen van de sprint gekroond. De 26-jarige Wolff versloeg in de finale de Fransman Mickaël Bourgain over twee heats. Voor de Duitser betekent het zijn eerste wereldtitel in zijn carrieré als prof. Het brons ging naar de Australiër Jobie Dajka, die in de halve finales topfavoriet Theo Bos versloeg. Hij was tweemaal te sterk voor de Fransman Gregory Bauge.

Uitslag
1. René Wolff (Dui)
2. Mickaël Bourgain (Fra)
3. Jobie Daijka (Aus)

Koppelkoers (Madison) voor mannen

Robert Slippens en Danny Stam veroverde gisteren op de koppelkoers het zilver. Het duo dat het afgelopen seizoen furore maakten in het zesdaagse-circuit, moest de wereldtitel laten aan het Britse duo Mark Cavendish en Robert Hayles. Slippens en Stam behaalde in de race 22 punten en de Britten nul, maar omdat zij wel een ronde voorsprong pakten was de wereldtitel voor hun. Voor Stam reden genoeg om te mopperen over het verloop van de koers: "De hele koers zie je ze niet,ze sprinten geen enkele keer mee.Wij zijn favoriet,ons laten ze niet lopen." Ook Slippen was na afloop niet tevreden. "Zilver is leuk,maar we gingen voor de wereldtitel."

Uitslag
1. Mark Cavendish/Robert Hayles (GBr)
2. Robert Slippens/Danny Stam (Ned)
3. Matthew Gilmore/Iljo Keisse (Bel)

Keirin voor vrouwen

De wereldtitel op het onderdeel keirin ging naar de Franse renster Clara Sanchez. De Titelverdedigster was in de finale een maatje te groot voor de concurrentie. Met een krachtige spurt prolongeerde ze haar wereldtitel. De Italiaanse Elisa Frisoni legde beslag op de zilveren medaille en Yvonne Hijgenaar pakte de bronzen medaille.

Uitslag
1. Clara Sanchez (Fra)
2. Elisa Frisoni (Ita)
3. Yvonne Hijgenaar (Ned)