Hoffman al op gewone fiets

Ruim drie weken geleden brak Tristan Hoffman zijn been bij een valpartij in Omloop Het Volk. Nu fietst hij al weer op een gewone fiets door zijn woonplaats en probeert hij op een hometrainer verder spierverlies te voorkomen.

Gevreesd werd na zijn beenbreuk dat Hoffman zou stoppen met wielrennen. De 35-jarige renner moest immers het seizoen van de klassiekers missen en juist in die tijd kwamen zijn voornaamste kwaliteiten goed naar voren. Nu denkt hij alweer volop aan revalideren. De voorjaarsklassiekers zal hij moeten missen, maar hij is van plan weer zo snel mogelijk klaar te zijn om wedstrijden te kunnen rijden.

Dat het fietsen nu nog niet heel makkelijk voor hem gaat mag duidelijk zijn: "Er staat zes weken voor de heling van het been. Af en toe hoor ik het nog piepen en kraken, maar volgens de artsen kan dat geen kwaad.„Nu ben ik zo’n twee uurtjes per dag bezig met dingen als elektrostimulatie, trappen op de hometrainer en een klein ritje op een gewone fiets. Het lijkt veel, maar voor een wielrenner stelt het eigenlijk niets voor. Het enige wat ik nu doe, is de spieren onderhouden. Zorgen dat ze niet nog minder worden dan het verlies dat ik geleden heb na die val. Alles wat ik nu niet verlies, hoef ik er straks niet meer aan te trainen."

Hij had graag vandaag Dwars door Vlaanderen gefietst, want die koers heeft hij al tweemaal gewonnen. Helaas moet hij die nu missen: "Voor mij is het dus een speciale wedstrijd. Ik heb de jongens beloofd nog een keer langs te komen. Daarnaast wil ik er een aangepaste racefiets ophalen. Eentje met gewone pedalen. Da’s weer een volgende stap.