Ferrari wil Britse en Franse GP behouden

Jean Todt heeft gezegd helemaal achter de voorstellen te staan om de Franse en Britse Grand Prix te behouden. De gang van zaken rond de voorstellen voor kostenreductie bevreemd hem echter.

Negen van de tien teams overlegden met Bernie Ecclestone over kostenreducerende maatregelen. Uit dat gesprek kwam dat als een serie maatregelen wordt genomen voor 2005, de teams wel 19 races willen rijden, zodat de Britse en Franse Grand Prix kunnen worden behouden. Jean Todt snapt niet dat een dergelijke bespreking wordt gehouden zonder de aanwezigheid van Ferrari en de FIA. Twee partijen die ook achter de maatregelen moeten staan, willen deze worden doorgevoerd.

Jean Todt begon over de twee ter discussie staande Grand Prix': "In elk geval is het voor Ferrari geen optie om historische races zoals de Franse en Britse Grand Prix van de kalender te schrappen." Over de bespreking had hij ook een mening: "Het zou logischer zijn geweest eerder te praten, in plaats van nu een bespreking te organiseren zonder dat iedereen, dus ook zonder de FIA, aanwezig is."

Ook FIA-president Max Mosley reageerde verbaasd op de bespreking en zeker op de eis om deze maatregelen voor 2005 in te voeren: "Ik vraag de teambazen nu al drie jaar om eens serieus te praten over kosten reducerende maatregelen. Dat ze daar nu over nagedacht hebben, is een stap in de goede richting. Het is echter te laat om deze voorstellen volgend jaar nog in te voeren, in 2006 zou het wel kunnen."