Hiddink: 'Ajax nog steeds titelfavoriet'

Na de slechte resultaten in de competitie van de afgelopen weken hebben veel mensen Ajax afgeschreven voor het kampioenschap. Hiddink weigert dat ook te doen.

Met zondag de wedstrijd PSV - Ajax kan PSV goede zaken doen voor het kampioenschap. PSV kan tien verliespunten los komen van Ajax, maar Hiddink rekent zich nog niet rijk. Hij ziet Ajax nog steeds als een belangrijke concurrent en als titelfavoriet.

De coach en technisch directeur van PSV vertelde: "Voor het seizoen was Ajax voor elke kenner de gedoodverfde kampioen. Dat is, na een kwart van de competitie, niet veranderd. Wij zitten nog steeds in een ombouwfase. Het past ons niet om hoog van de toren te gaan blazen."

"PSV-Ajax en Ajax-PSV zijn wedstrijden die je kunt winnen of verliezen zonder dat ze direct invloed hebben op de ranglijst. In de loop van een seizoen heeft elke topclub een fase waarin het even wat minder loopt. Ajax heeft daar de laatste weken last van gehad. Wij krijgen zo'n periode misschien ook nog wel."

Hij denkt dat het vertrek van Van Gaal misschien Ajax nog eens extra heeft geprikkeld: "Als coach grijp je vaak alles aan om je ploeg op scherp te zetten. Ik denk dat Ronald Koeman er ook voor zal zorgen dat zijn team reageert. Externe gebeurtenissen kunnen altijd extra energie losmaken."