UEFA onderzoekt belangen Abramovich

De loting van de Champions League kan nog voor een probleem gaan zorgen. Chelsea en CSKA Moskou zijn samen in een poule terecht gekomen en met beide clubs heet Abramovich een band.

Bij de loting kwamen Paris Saint Germain, FC Porto, CSKA Moskou en Chelsea samen in groep H terecht. Duidelijk een zware poule, maar nu gaat de UEFA eerst bekijken hoe het met de belangen zit van Abramovich.

Roman Abramovich is de eigenaar van Chelsea en heeft daar, onder andere met zijn aankoopbeleid, een zeer grote invloed. De oliemaatschappij Sibneft heeft als groot aandeelhouder Roman Abramovich en CSKA Moskou heeft een driejarig sponsorcontract ter waarde van 45 miljoen euro met Sibneft.

De UEFA gaat nu bekijken in hoeverre er belangenverstrengeling aanwezig is. De vraag is vooral of Abramovich bij CSKA Moskou invloed of belang heeft bij de prestaties van die club. Indien de UEFA constateert dat er sprake is van belangenverstrengeling zal waarschijnlijk een club afstand moeten doen van zijn Champions League-plaats.