Coria zorgt voor Argentijnse finale

Guillermo Coria heeft het Argentijnse feestje op Roland Garros compleet gemaakt. Na een moeilijke start won Coria van de Brit Tim Henman.

Coria begon matig aan de partij, terwijl Henman met mooi tactisch en aanvallend spel voor de dag kwam. Even leek er een stunt in te zitten wanneer Henman de eerste set won met 3-6 en ook in de tweede set een break voorkwam. Maar de Argentijn Coria brak terug en begon een indrukwekkende reeks.

Na de tweede set te hebben gewonnen met 6-4, won Coria nog negen(!) games op rij. Henman verloor de set met 6-0 en kwam 3-0 achter in de vierde. Maar de Brit kwam op vechtlust terug en brak Coria vervolgens twee keer en mocht voor de set serveren met 4-5. Maar Henman was niet bij machten om er een vijfde set van te maken. Ook Henman verloor zijn service twee keer op rij, en Coria sloeg toe op het tweede matchpoint.

Door de zege van Coria staan er voor het eerst in de geschiedenis twee Argentijnen in de finale. Eerder vandaag won Gaston Gaudio van een andere Argentijn, David Nalbandian.

De finale zal zondag gespeeld worden, morgen zal de vrouwenfinale worden afgewerkt.