Versnellingsbak nekt Jos

Problemen met de versnellingsbak hebben ervoor gezorgd dat Jos Verstappen zijn kwalificatieronde niet kon afmaken. In de ochtend was nog hard gewerkt aan de setup van de wagen, en Jos dacht dan ook op plaats 16 of 17 te kunnen kwalificeren.

Het ging meteen in het begin van de kwalificatie al mis voor Jos. "Toen ik in de kwalificatie afremde voor bocht 1 en naar beneden schakelde, had ik plots veel overstuur. Vervolgens schakelde ik terug naar boven bij het uitkomen van de bocht, maar toen ik in de vijfde versnelling ging, was er geen aandrijving meer. Hopelijk hebben we morgen meer geluk."

Hoewel Justin Wilson zijn ronde wel afmaakte was hij niet tevreden over de balans van de wagen. "Het weekend begon echt goed, maar het lijkt of we in de namiddagen moeilijkheden hebben, dus misschien zijn die te wijten aan het circuit of de temperatuur. We zullen ons nu concentreren op de race en een goede racestrategie uitwerken voor morgen", aldus Wilson.

Ook Paul Stoddard is niet blij met het weekend tot nu toe: "Na een veelbelovend begin van het weekend, hadden we vandaag pech. Het begon met Justin die in de vrije training zijn auto beschadigde en gedwongen werd de reservewagen te nemen voor de kwalificatie. Vervolgens had hij een rampzalige kwalificatiesessie, waarin hij niet dezelfde snelheid die hij eerder had, kon halen. Tenslotte viel Jos' kwalificatie in het water door een probleem met de vijfde versnelling. We kunnen alleen maar hopen op een betere dag op zondag."