[Up]Roberto Carlos voorlopig geschorst

De FIFA heeft de Braziliaan Roberto Carlos voorlopig geschorst voor het spelen van interlands naar aanleiding van diens rode kaart in de oefeninterland tegen Portugal.

De Braziliaan duwde in de hectische slotfase van dat duel met de schouder de Israëlische scheidsrechter Alon Yefet haast omver. De FIFA neemt het voorval dermate ernstig op dat zij de international tot de zitting van de tuchtcommissie voorlopig schorst. "Een aanval op de scheidsrechter wordt gezien als een serieuze zaak", aldus de FIFA.

10-04-03 Voetbal.nl
De Braziliaanse voetbalbond heeft hoger beroep aangetekend tegen de voorlopige schorsing van één duel voor Roberto Carlos. De FIFA is nog steeds van mening dat de speler een ernstige overtreding beging bij zijn aanval op de leidsman. Roberto Carlos kreeg overigens nooit eerder de rode kaart, reden te meer voor de Braziliaanse bond om de zaak in hoger beroep aan te vechten.

9-05-2003 Voetbal.nl
De tuchtcommissie van de FIFA heeft Roberto Carlos voor 3 duels geschorst. Roberto Carlos zat al een wedstrijd van zijn schorsing uit, er resteren er nog 2.