De wensen van Van Gaal

Frank de Boer en Patrick Kluivert hadden hun zegje al gedaan over de mogelijke versterking in de voorhoede van FC Barcelona. Nu hebben we ook Van Gaals visie.

Davide Trezeguet, de aanvaller van Juventus, is de naam die genoemd wordt voor de versterking in de voorhoede. De Fransoos eist van zijn huidige werkgever in Turijn een behoorlijke salarisverhoging en ziet zijn contract graag voortijdig verlengt. De aanvaller is niet tevreden met zijn huidige verdiensten van 'maar' 1,3 miljoen euro per seizoen (NOS). Als eventuele ruilmiddelen worden Juan Riquelme, Carles Puyol en Patrick Kluivert genoemd. De naam van Kluivert is hier opvallend omdat hij de best scorende spits in Spanje is op dit moment.

Louis van Gaal heeft Rafael Márquez en John Arne Riise. Márquez speelt op dit moment bij Monaco, Riise staat onder contract bij Liverpool. Beide spelers zouden een oplossing vormen voor het gebrek aan een linkerverdediger na de langdurige blessure van Fernando Navarro.

Vele wensen dus, maar of er ook werkelijk een transfer plaats zal vinden is nog maar zeer de vraag. Juventus noemt een bedrag van ongeveer 60 miljoen euro voor Trezeguet. Monaco zou zo'n twaalf miljoen euro willen voor Márquez en Liverpool wil helemaal niet van Riise af. Hoge prijzen dus voor een club die krap bij kas zit op dit moment.

Van Gaal ziet dat ook in en noemt daarom ook de eventuele overname van centrale verdediger Ángel van Las Palmas. Verder staat bekend dat de Catalanen van Geovanni afwillen en gaan de geruchten dat ook Robert Enke en Patrik Andersson op de verkooplijst staan.