FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 3 januari 2003

Tv-kijkers luisteren mee met voetbalscheids

Hoos55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een toch wel speciaal experiment aanstaande zaterdag in het Franse voetbal. Scheidsrechter Alain Sars zal tijdens de bekerwedstrijd tussen Marseille en Bastia een microfoontje dragen, waardoor tv-kijkers kunnen meeluisteren met zijn (verbale) spelleiding.

De uitzending is live en de dienstdoende televisiecommentatoren hebben toegezegd hun mond te zullen houden indien Sars waardevolle informatie kan verstrekken over een bepaalde situatie.

Het experiment zal gecoördineerd worden door voormalig topscheidsrechter Michel Vautrot, de huidige baas van de Franse arbiters. Vautrot zal de wedstrijd vanuit de regiekamer van TF1, het tv-station dat het duel uitzendt, volgen.

Meer voetbalnieuws? Kijk op de FOK! Voetbalmanager.

Tv-kijkers luisteren mee met scheids

Een toch wel speciaal experiment aanstaande zaterdag in het Franse voetbal. Scheidsrechter Alain Sars zal tijdens de bekerwedstrijd tussen Marseille en Bastia een microfoontje dragen, waardoor tv-kijkers kunnen meeluisteren met zijn (verbale) spelleiding.

De uitzending is live en de dienstdoende televisiecommentatoren hebben toegezegd hun mond te zullen houden indien Sars waardevolle informatie kan verstrekken over een bepaalde situatie.

Het experiment zal gecoördineerd worden door voormalig topscheidsrechter Michel Vautrot, de huidige baas van de Franse arbiters. Vautrot zal de wedstrijd vanuit de regiekamer van TF1, het tv-station dat het duel uitzendt, volgen.

'Nederland krijgt zondag kloonbaby'

ElBeasjt, static, steesie, wildhagen, Boogey55, Kiddow en Madmocro hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Directrice Brigitte Boisselier van het bedrijf Clonaid heeft tegen VTM-journalist Chris Borggrave gezegd dat aankomende zondag de tweede gekloonde baby geboren zal worden: in Nederland. Het zou gaan om een meisje dat bij een lesbisch paar wordt geboren.

Op 27 december maakte Clonaid bekend dat de eerste gekloonde mens was geboren. Omdat de ouders daarvan hun identiteit niet willen vrijgeven, zijn daar (nog) geen DNA-uitslagen van.

Borggrave had het interview vandaag met Boisselier. Op een gegeven moment vroeg Borggrave of ze iets wilde zeggen over de op komst zijnde kloonbaby's. Ze antwoordde daarop dat er een meisje op komst was in een "land niet ver bij u vandaan". Later, kort voor haar terugkeer naar Canada, in een telefoongesprek met de journalist, zou ze hebben gezegd dat het buurland Nederland was.

Het is sinds medio vorig jaar in Nederland verboden om mensen te klonen of om een keuze voor het geslacht te maken. De maximumstraffen daarin variëren van een half jaar tot een jaar gevangenisstraf of een boete. Er staat in de wet echter niets over geboren worden van een baby.

De wensen van Van Gaal

Frank de Boer en Patrick Kluivert hadden hun zegje al gedaan over de mogelijke versterking in de voorhoede van FC Barcelona. Nu hebben we ook Van Gaals visie.

Davide Trezeguet, de aanvaller van Juventus, is de naam die genoemd wordt voor de versterking in de voorhoede. De Fransoos eist van zijn huidige werkgever in Turijn een behoorlijke salarisverhoging en ziet zijn contract graag voortijdig verlengt. De aanvaller is niet tevreden met zijn huidige verdiensten van 'maar' 1,3 miljoen euro per seizoen (NOS). Als eventuele ruilmiddelen worden Juan Riquelme, Carles Puyol en Patrick Kluivert genoemd. De naam van Kluivert is hier opvallend omdat hij de best scorende spits in Spanje is op dit moment.

Louis van Gaal heeft Rafael Márquez en John Arne Riise. Márquez speelt op dit moment bij Monaco, Riise staat onder contract bij Liverpool. Beide spelers zouden een oplossing vormen voor het gebrek aan een linkerverdediger na de langdurige blessure van Fernando Navarro.

Vele wensen dus, maar of er ook werkelijk een transfer plaats zal vinden is nog maar zeer de vraag. Juventus noemt een bedrag van ongeveer 60 miljoen euro voor Trezeguet. Monaco zou zo'n twaalf miljoen euro willen voor Márquez en Liverpool wil helemaal niet van Riise af. Hoge prijzen dus voor een club die krap bij kas zit op dit moment.

Van Gaal ziet dat ook in en noemt daarom ook de eventuele overname van centrale verdediger Ángel van Las Palmas. Verder staat bekend dat de Catalanen van Geovanni afwillen en gaan de geruchten dat ook Robert Enke en Patrik Andersson op de verkooplijst staan.

Gezelschap voor Park

Nadat eerder al de overname van Park bekend werd gemaakt, is PSV nu ook zo goed als rond met landgenoot Young-Pyo Lee.

PSV zal de Koeraan waarschijnlijk eerst huren waarna ze de mogelijkheid hebben hem over te nemen van Anyang Cheetahs. Dit maakte directeur voetbal van PSV, Frank Arnesen, bekend in het Eindhovens Dagblad.

De transfer van Park hangt alleen nog af van een medische keuring en is verder rond. PSV heeft Park ondertussen al zijn vertrouwde rugnummer 21 toegezegd, dus de transfer gaat zo goed als zeker door.

De Boer wil bij Barca blijven

Ondanks eerdere geruchten dat Frank de Boer terug zou keren naar Ajax, maakte De Boer vandaag bekend dat hij zijn carriere wil beeindigen in het rood blauw van Barcelona.

Na de training van vanochtend sprak Frank de Boer met reporters. Hij vertelde dat hij het liefst zijn carriere wilde beeindigen bij Barcelona. Zijn tweede keus is het eindigen bij Ajax. Maar De Boer praat er liever niet over, hij vindt de komende wedstrijden voor Barcelona belangrijker dan speculaties over de toekomst.

Over de mogelijke aankoop van een nieuwe spits wilde De Boer nog wel wat kwijt. Hij vindt persoonlijk een goede linksback het meest noodzakelijk op dit moment. De voorhoede is volgens De Boer goed bezet met namen als Kluivert, Dani en Saviola.

Patrick Kluivert houdt zich buiten de speculaties over een nieuwe spits. Hij zegt dat het de beslissing van de club zal zijn en als er een aankoop komt, dan zal het een verrijking zijn.

Meisje overlijdt in kussengevecht

In Annesley (UK) is een 12-jarig meisje overleden in een kussengevecht.

Jessica, een meisje dat graag danste en dit ook goed kon, kwam ongelukkig met haar hoofd op de rand van een bed terecht nadat ze viel tijdens een kussengevecht met een vriendinnetje.

In de eerste instantie leek ze een hersenschudding te hebben, maar enkele uren later overleed ze in het ziekenhuis doordat er ernstige bloedingen in haar hoofd waren opgetreden waar de doktoren niets tegen konden doen.

Haar moeder Diane (34) en haar vader (40), hadden haar in coma naar het ziekenhuis gebracht, waar ze moesten zien dat hun dochtertje overleed.

Spelerswissels tussen BV Veendam en FC Gronin

FC Groningen en BV Veendam verhuren regelmatig spelers aan elkaar. Beide Groningse Profclubs doen dat nu ook weer.

Anton Jongsma zal terugkeren naar FC Groningen. Trainer Jan Korte van BV Veendam was niet tevreden over de inzet van de 19-jarige middenvelder. Jongsma speelde 11 van de 16 wedstrijden voor Veendam, waarvan hij er 6 in de basis begon.

In ruil voor Jongsma verhuurd Groningen Joey Hardarson aan Veendam. Hardarson kwam dit seizoen nog niet in actie voor de Groningers en zat zelfs enkele wedstrijden op de tribune. De IJslander is, net als Jongsma, een controlerende middenvelder.

Idols-finalist Roger aan de kant gezet

Icekool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Idols-finalist Roger Peterson is door Holland Media House aan de kant gezet. De in Aruba geboren Roger weigerde het door HMH opgestelde contract te tekenen. De 22-jarige Roger Peterson was één van de negen finalisten, die door het publiek werden gekozen. In de laatste ronde die hem naar de finale hielp blonk hij uit met zijn versie van U2's "One".

Hij weigerde het contract te tekenen, omdat hij ook zelfgeschreven liedjes wil zingen. Die garantie konden de platenbazen hem niet geven. Holland Media House (HMH), de producent van Idols, stuurde Roger vervolgens een brief waarin staat dat hij niet meer aan de finale mag meedoen. Volgens HMH weigert Roger met het platencontract de hoofdprijs. Daarom heeft naar de mening van HMH verder meedoen geen zin.

Van Praag opnieuw voorzitter van Ajax

Vanochtend heeft de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders Micheal van Praag opnieuw benoemd tot voorzitter van Ajax.

Van Praag had geen conccurentie om deze positie en de benoeming was dus ook wel te verwachten. De Raad van Commissarissen had geen bezwaar tegen de benoeming en dus was de volgende termijn voor Van Praag een feit. Van Praag is al sinds 1989 voorzitter van de Amsterdamse club en in de planning staat dat in de loop van 2003 zijn positie zal worden overgenomen door John Jaakke.

Haan met China tegen Brazilië

Arie Haan wordt in zijn debuut als bondscoach van China meteen in het diepe gegooid. Zijn selectie speelt op 12 februari op eigen bodem een erewedstrijd tegen wereldkampioen Brazilië. Daarmee strijkt Brazilië een bedrag op van 1,25 miljoen euro, mits vedetten zoals Ronaldo en Roberto Carlos van de partij zijn.

In de eerste ronde van het WK verloor China met 4-0 van de Brazilianen. Arie Haan is sinds twee weken in dienst als bondscoach van China.

Bush stuurt extra mariniers naar de Golf

President Bush zendt 45.000 mariniers naar de Golf om de overige 60.000 al gestationeerde troepen te ondersteunen in de waarschijnlijke oorlog met Irak. Volgens een woordvoerder in Camp Pendleton was er eerder deze week gevraagd om een grote krijgsmacht klaar te maken om naar Irak te gaan. Hij kon niet zeggen om hoeveel mariniers het ging.

Andere defensiewoordvoerders, die anoniem wilden blijven, verkondigden dat extra troepen, vliegtuigen en materieel in zeer geringe tijd al verscheept zullen worden. In de komende weken zullen de nu al 60.000 in de Golf gestationeerde troepen verdubbeld worden.

Bush waarschuwde Saddam: "De dag van vergelding zal komen", daaraan toevoegend dat er maar weinig bewijs is dat Saddam vredig zijn kern-, chemische en biologische wapenprogramma's zal beëindigen.

Met dank aan stefan, die ons dit geheel vertaald submitte!

Noodweer treft Europa

Veel delen van Europa kampen nog steeds met hoogwater en zware regen- en sneeuwval. Het noodweer heeft al drie slachtoffers veroorzaakt in Duitsland en Frankrijk.

Duitsland

Een 13 jarige jongen overleed donderdagavond in het zuiden van Duitsland nadat een boom viel op de auto waarin hij meereed. In het Noorden zorgde een zware sneeuwstorm ervoor dat een automobilist over de kop sloeg en verongelukte. Naast de twee doden raakten ongeveer twintig anderen gewond. Overal werden wegen afgesloten.

België en Frankrijk

In België is de situatie rond Gent opnieuw kritiek. Het peil van de Leie en Schelde zijn sterk gestegen en er is nog veel water opkomst uit Noord-Frankrijk

Ook Frankrijk kent al veel schade door windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. In de Ardennen kwam een man om het leven doordat hij in een ondergelopen greppel reed.
In Bourgondië en de Elzas kwamen bijna 280.000 woningen zonder stroom te zitten.

Overig Europa

In Spanje zorgde een aardverschuiving bij Léon ervoor dat een trein met 500 passagiers ontspoorde. Niemand raakte echter gewond. In Tsjechië dreigen tal van dorpen onder te lopen. Smeltende sneeuw in Roemenië zorgde voor overstromingen waarbij drie mensen om het leven kwamen.

Messentrekker neergeschoten door politieman

De dader van een steekpartij is in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet doodgeschoten door een politieman. De man bedreigde de agent dusdanig met een mes dat deze schoot, dit melde een politiewoordvoerdster.

Na een ongeval met zijn auto probeerde de man een brommer te stelen en stak hiervoor de eigenaresse neer. Deze werd naar het ziekenhuis overgebracht. De messentrekker vluchtte daarna een winkelcentrum in waar hij een passant een mes op de keel zette voor een pakje sigaretten. In de achtervolging die de politie daarna inzette vond de schietpartij plaats.

Met dank aan Red.Flash, Arrestatieteam.nl, Vexz, Hellgate en Black-Death voor de newssubmit.

Onderzoek: Borstvoeding verkleint pijn bij baby's

Volgens bepaalde artsen helpt borstvoeding pijn te verkleinen wanneer pasgeboren baby's een pijnlijke ervaring ondergaan, zoals bijvoorbeeld een prik van een injectiespuit. Dit hebben nieuwe studies uitgewezen.

"Het blijkt dat borstvoeding de meest fijne stimulans is voor een baby die het kan ervaren. Onze studie laat zien dat wanneer een baby borstvoeding krijgt, het kind bijna of niet reageert op pijnlijke gevoelens, zoals bijvoorbeeld een injectie", aldus Dr. Ricardo Carbajal, pediatrisch arts in het Germain Hospital in Frankrijk.

Het is nog niet duidelijk hoe de borstvoeding precies helpt. Alle aparte delen zoals gevoel, temperatuur, geur of melk kunnen een rol spelen. "We geloven erin dat natuurlijke defensiemechanismen zijn ingeschakeld wanneer ze borstvoeding krijgen en dat die de pijn versoepelen bij pasgeboren baby's".

Met dank aan stefan, die ons dit geheel vertaald submitte!

Gehandicapte rijdt door etalageruit na winkeldiefstal

Een Noorse vrouw, die uit een winkel vluchtte in haar gemotoriseerde rolstoel door dwars door een etalageruit heen te crossen, heeft zichzelf aan de lokale autoriteiten overgedragen.

De vrouw wordt winkeldiefstal ten laste gelegd. Ze had verscheidene etenswaren meegenomen uit een 'Co-op'-winkel in Sandnes. Ze riskeert ook nog een straf vanwege vernieling en mishandeling, aldus de krant 'VG'.

Toen de vrouw de winkel wilde verlaten vroeg een beveiligingsbeambte haar om te stoppen. De vrouw gaf echter gas bij en wist de man net te ontwijken. Vervolgens reed ze dwars door een dubbelglazen raam.

"Ze heeft toegegeven dat ze door het raam is gereden, maar ontkent dat er opzet in het spel was", aldus Kaare Birkeland, politieagent te Sandnes.

Met dank aan sop, die ons dit geheel vertaald submitte!

Voetbalclub: krokodillen inzetten tegen supporters

Met dank aan sop, die ons dit geheel vertaald submitte:

Een Roemeense voetbalclub heeft plannen om een slotgracht met krokodillen tussen het veld en de tribune te plaatsen.

De vierde divisie club 'Steaua Nicolae Balcescu' staat op het punt om uit de competitie te worden geweerd, nadat supporters herhaaldelijk het veld hebben bestormd. De bazen van de club denken dat een slotgracht met volwassen hongerige krokodillen de enige manier is om de supporters van het veld af te houden.

De voorzitter Alexandra Cringus vertelt: "Dit is geen grap. Het krijgen van de krokodillen is geen probleem en het voeren doen we met slachtafval uit de lokale slachterij."

"De gracht moet zo breed zijn dat er niemand overheen kan springen. Iedereen die het dan nog probeert krijgt met de krokodillen te maken! Ik denk dat de problemen van de supporters op het veld dan wel over zullen zijn!"

In de gracht zullen elektrische pijpen worden geïnstalleerd om een warme omgeving voor de veelvraten te creëren. Tevens zal de gracht niet vlak naast het veld komen te liggen om eventuele ongelukjes met spelers te voorkomen.

De lokale bestuurders buigen zich momenteel over het voorstel.

Voetbalnieuws? Kijk op de FOK! Voetbalmanager.

Borstverstevigende dansen voor Thailand op Valentijnsdag

Het ministerie van Volksgezondheid in Thailand gaat op Valentijnsdag speciale borst-verbeterende danseressen inzetten om te demonstreren hoe vrouwen hun boezemlijnen kunnen verbeteren zonder vervelend zittende en meestal dure beha's te gebruiken.

Onderzoek van de afdeling Medicijnen heeft aangetoond dat veel Thaise vrouwen door de media met dames geconfronteerd worden die een mooie boezem hebben. Hierdoor vinden de vrouwen hun eigen boezem niet mooi.

Directeur-generaal Pennapa zegt: "Veel vrouwen zijn zich er niet van bewust dat een juiste maat beha, en regelmatig borstverstevigende dansen uitoefenen hun wens waar kan maken".

"Daarom trainen we twaalf paar instructrices hoe ze goed voor hun boezem kunnen zorgen. Vanaf Valentijnsdag zullen we ze daarvoor in gaan zetten", vervolgt Pennapa.

Veel beha's op de markt zijn ongeschikt voor Thaise vrouwen, en het kan schadelijk zijn als ze voor langere tijd een beha van de verkeerde grootte dragen.

Elk dans-team zal uit een kleinborstige en grootborstige instructrice bestaan, om borst-verbeterende danslessen op grote sportcentra te geven.

VVD zet Hans Wiegel in

lacrimosa en Henkalex hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VVD heeft het politieke orakel uit het Noorden, VVD-coryfee Hans Wiegel, van stal gehaald. De oud-VVD leider zal een prominente rol gaan spelen in de verkiezingscampagne.

In een interview met de internetsite Nederland Kiest zegt Wiegel ook geïnteresseerd te zijn in een rol na 22 januari, bijvoorbeeld als formateur. Hij mikt op 33 zetels bij de verkiezingen, vijf meer dan de jongste peilingen voor de liberalen beloven.

Wiegel vindt dat Zalm wel op de goede weg is, maar dat hij nog niet goed aanvoelt "wat het volk wil". Het is voor het eerst sinds 1981 (toen Wiegel de actieve politiek verliet) dat de VVD hem een voorname rol geven.

SP bereid tot compromissen buitenlandsbeleid

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het AD is de Socialistische Partij (SP) bereid vergaande compromissen te sluiten op het gebied van buitenlands beleid om zo deelname aan een kabinet mogelijk te maken. Het buitenlands beleid van de SP is omstreden, en wordt door alle grote partijen als struikelblok bij eventuele onderhandelingen gezien.

De SP lonkt hierdoor vooral naar de Pvda en het CDA die voor een stabiele meerderheid een derde partij lijken nodig te hebben. PvdA-leider Bos flirt al openlijk met de socialisten en ook CDA-leider Balkenende vindt SP-aanvoerder Marijnissen een interessante gesprekspartner: aanstaande zondag debatteren de twee in het tv-programma Netwerk.

De omstreden punten waarbij de SP water bij de wijn zal moeten doen betreffen punten als Nederland moet uit de NAVO en de problemen die de SP heeft met de Wereldhandelsorganisatie, de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds. Ook de bevriezing van overdracht van bevoegdheden aan Europese Unie, die de SP voorstaat, zit andere partijen dwars.

GroenLinks wil lasten verhogen

Da-D, wildhagen en The_T hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat gisteren de VVD bekend maakte meer te willen bezuinigen vanwege de verwachte tegenvaller van 10 miljard euro van het Centraal Planbureau heeft ook GroenLinks haar plannen bijgesteld. De partij van Femke Halsema wil nu de komende vier jaar de belastingen met vijf miljard euro verhogen. Bovendien wil GroenLinks twee miljard meer bezuinigen dan ze eerder aangaf.

Volgens GroenLinks zullen de minimuminkomens er door fiscale voordelen gemiddeld 2% op vooruitgaan. Door laagbetaald werk fiscaal aantrekkelijker te maken, hoopt de partij de werkgelegenheid te stimuleren. De plannen zouden leiden tot 90.000 extra banen.

'Ruim 50% Turkse vrouwen wordt geslagen'

Zeker 58% van de vrouwen in Turkije wordt mishandeld, zo maakte een artsenorganisatie uit Ankara gisteren bekend. Het betreft hier geweld binnen de familie, en mogelijk ligt het percentage nog veel hoger.

Volgens de artsenorganisatie zijn als gevolg van gewoonten en traditionele opvattingen de werkelijke gegevens niet beschikbaar. Het is niet bekend op welke gegevens men zich baseert.

Dit bericht werd in de newssubmit gegooid door: Boogey55, Hollie ©®, PIM4EVER, Sukkel, kibber, essie en Rat.

'Balkenende weigert debat met Wouter Bos'

PIM4EVER, The_T, nirvana, Shaman en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lijkt erop dat premier en CDA-lijsttrekker Jan-Peter Balkenende weigert om rechtstreeks met zijn opponent van de Pvda, Wouter Bos, een één tot één tv-debat aan te gaan. Geen enkele televisieomroep kreeg de CDA-lijsttrekker zover dat hij samen met Bos een discussieprogramma wilde vullen.

In de Volkskrant zegt PvdA campagneleider Ruud Koole dat Balkenende de nieuwe PvdA-lijsttrekker bewust mijdt: "Ik vermoed dat het CDA hem niet in een kwetsbare positie wil brengen."

Het CDA zegt echter dat de premier het te druk heeft: "Het land moet ook nog worden bestuurd", zegt Balkenendes politiek strateeg Jack de Vries. Aanstaande zondag zal Balkenenden in Netwerk het wel opnemen tegen Jan Marijnissen van de SP.

Vanavond komen Balkenende en Bos elkaar overigens wel op tv tegen. Samen met collega lijsttrekkers Zalm (VVD) en Marijnissen (SP) moeten zij opdraven voor het lijsttrekkersdebat bij RTL 4. Het debat begint om 21:30 en staat onder leiding van politiekverslaggever Frits Wester.

Peter Klashorst weer in Afrika opgepakt

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kunstschilder Peter Klashorst is wederom in Afrika opgepakt. Dit keer in Gambia wegens het vervaardigen van 'obscene' schilderijen. Klashorst wist in eerste instantie te ontkomen, maar de politie nam toen in zijn plaats een jonge stagiaire mee. Toen Klashorst dat hoorde, besloot hij zich alsnog aan te geven. Het meisje werd toen vrijgelaten. Klashorst zal Gambia worden uitgezet.

In 2000 wist Klashorst te nauwernood Gambia's buurland Senegal te ontvluchten. Daar was een aanklacht tegen hem ingediend omdat hij tijdens schildersessies orgies zou houden met meerdere naakte vrouwen.

Klashorst zou in Nederland lijsttrekker zijn voor de partij O O Den Haag, maar die partij trok zich onlangs terug wegens een tekort aan steunbetuigingen.

Miljardeneis tegen Legio Lease

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Stichting Leaseverlies en de Consumentenbond eisen een schadevergoeding van 3 tot 4,5 miljard euro van Dexia, eigenaar van dochteronderneming Legio Lease.

Gedupeerde Legio Lease-beleggers eisen de kwijtschelding van hun restschuld, terugbetaling van eerder overgemaakte maandtermijnen en een rentevergoeding. De lease-constructie van Legio Lease kwam vorig jaar onder vuur te liggen vanwege slechte voorlichting over de verkochte producten.

Dexia, dat in 2001 Legio Lease overnam, had al een voorziening getroffen van bijna 500 miljoen euro voor de komende rechtszaak. In december boden zij klanten 10% korting aan als de schuld ineens zou worden voldaan.
Stichting Legioverlies ging er niet mee akkoord.

Mobieltje houdt kogel tegen

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een medewerker van een supermarkt in het japanse Nagoya, heeft zijn leven te danken aan een mobieltje dat in zijn borstzak zat. De telefoon hield een kogel tegen die werd afgevuurd door een overvaller.

De supermarktmedewerker bracht dinsdag samen met twee collega's een bedrag van 90.000 euro naar de kluis, toen een overvaller hen het geld afnam. Daarop zetten de 3 medewerkers de achtervolging in.

De overvaller schoot gericht naar zijn drie belagers en verwonde één man zwaar. De ander had meer geluk; de kogel doorboorde een notitieboekje en een rekenmachine en bleef vervolgens steken in de mobiele telefoon. De medewerker had niet door dat er op hem was geschoten, overmeesterde de overvaller, en droeg hem over aan de politie.

Met dank aan PSV voor het herschrijven van het bericht

AEX vs. Gorilla: 0 - 3

blue_tiger99, wildhagen en BramFokke hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maar liefst 15% minder slecht presteren dan de AEX en nog een aap zijn ook. Dit jaar versloeg de Berlijnse gorilla Jacko voor de derde maal op rij zijn menselijke collega's van de AEX.

De gorilla had waarschijnlijk toch een vooruitziende blik, Numico, Getronics en Aegon werden verkocht vlakvoor zij instortten. De gorilla maakt zijn keuze door bananen op een kaartje te leggen met de namen van de beursfondsen.

J. Bertrams van de website beursgorilla heeft verrast gereageerd.

Kritieke waterstand Maas nadert

PIM4EVER, Boogey55 en oling.org hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het waterpeil van de Maas heeft vanochtend in Zuid-Limburg de kritieke hoogte van 45 meter overschreden. De toegangswegen naar de dorpen Itteren en Borgharen zijn inmiddels afgesloten. Bij een waterstand boven 45.50 meter zullen de dorpen geheel geïsoleerd raken.

Er zal nog meer water door de Maas stromen dan tot nu toe werd verwacht volgens het crisiscentrum in Maastricht. De vooruitzichten zijn volgens een woordvoerder "erg ongunstig" en er moet rekening gehouden worden dat het hoogtepunt pas in het weekeinde wordt bereikt.

Sinds donderdagochtend zijn gemeenten, waterschappen en bewoners druk bezig veiligheidsmaatregelen te treffen. De gemeente Roermond heeft de toegangswegen afgesloten en zowel in Maastricht als in Borgharen zijn crisiscentra ingericht.

Overigens zorgt het water niet alleen in Limburg voor overlast. Voor alle zekerheid zijn in verschillende Zuid-Hollandse polders noodpompen actief en in Friesland draaien enkele gemalen op volle toeren om het overvloedige regenwater in het IJsselmeer te pompen.

Nul zetels ? Ratelband vertrekt

thedoctor, Cybart en 2017 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Australië poffertjes verkopen, dat is wat Emile Ratelband gaat doen wanneer hij geen enkele zetel haalt bij de aankomende tweede-kamerverkiezingen. Dit verklaarde hij donderdagavond op BusinessNieuws Radio.

Ook gaat Ratelband een rechtzaak beginnen tegen Akzo Nobel. Hij wil dat de chloortreinen, die per week vier keer door Nederland rijden, gaan stoppen. Ratelband is van mening dat de treinen een gemakkelijk doelwit kunnen worden van terroristen. Mocht er iets met de treinen gebeuren dan zou dat volgens Ratelband tot anderhalf miljoen slachtoffers kunnen leiden.

Crematie-as in diamant omgezet

sop had ons via de newssubmit het volgende te melden (en bedankt voor het vertalen ):

De as van een 80 jarige vrouw is omgevormd tot een diamant en aan de familie overhandigd. Dit is de eerste keer dat de as op deze manier wordt verwerkt. De resten van Edna MacArthur uit Alberta, Canada werden samengeperst in een brok van drie gram en naar Italië overgebracht.

Immense hitte zorgt er voor dat dat de brok met carbon wordt versmolten, om daar een diamant van te maken. "Dit is de eerste keer dat een synthetische diamant op deze wijze werd gepresenteerd", aldus Brian Crawford, president van 'Fountain Garden Funeral Services' uit Edmonton.

De kwart karaat diamant werd overhandigd aan de kleindochter van de overledene, Tracey Somerville. De familie wil de diamant graag in een gouden ring plaatsen.

De diamant heeft in totaal 900 euro gekost. En dat is volgens Crawford een stuk goedkoper dan een traditionele begrafenis met houten kist. De fabricage van de steen duurde 2 weken. Crawford meldt nog dat hij inmiddels nog 3 orders heeft gekregen. Een van de orders betreft een man die zichzelf graag als diamant in het hiernamaals terug ziet.

Een ander bedrijf, 'Images for Eternity' uit Toronto, biedt aan om een kunstwerk van de as te maken. De as wordt dan in verschillende lagen op een schilderij gesmeerd en daarna afgedekt met een laag vernis.

Grootste filmflop aller tijden

sop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een film van een productiemaatschappij uit Hong Kong heeft zich in de bovenste regionen van de minst bezochte films allertijden geworsteld. Het astronomisch hoge aantal van minder dan 10 kijkers werd zonder problemen behaald. De film, genaamd 'Psychedelic Cop' bracht in totaal 20 euro op.

De film gaat over een undercover agent die ontdekt dat hij last heeft van een gespleten persoonlijkheid. De film heeft een weekje gedraaid in een bioscoop in de Fanling wijk van Hong Kong. Doordat de film op video is uitgebracht, is wel wat meer dan de £26 binnengehaald, maar kostendekkend is de film niet geworden, hoewel de productiekosten niet bekend zijn gemaakt.

Op een stevige tweede plaats in de slechtst bezochte bioscoopfilm staat de film "Colour Of Pain", met daarin de dochter van casino tycoon Stanley Ho. Deze film bracht maar liefst 100 euro in twee weken in het laatje.

Barcelona op zoek naar goedscorende spits

Barcelona is hard op zoek naar een goedscorende spits om zo de aanvallinie te verbeteren. Wat zij schijnbaar lijken te vergeten, is dat zij wel de meest trefzekere spits uit de Spaanse competitie in de gelederen hebben. Patrick Kluivert mag zich kronen tot el Pichichi van 2002. Hij liet de concurrentie uit de Primera División ver achter zich. In het afgelopen kalenderjaar scoorde Kluivert 21 keer. Op ruime afstand wordt hij gevolgd door Roy Makaay van Deportivo La Coruña en Darko Kovacevic van Real Sociedad. Zij maakten elk 17 doelpunten.

Meer voetbalnieuws? Kijk op de Voetbalmanager van Fok!.

Barcelona op zoek naar goedscorende spits

Barcelona is hard op zoek naar een goedscorende spits om zo de aanvallinie te verbeteren. Wat zij schijnbaar schijnen te vergeten is dat zij wel de meest trefzekere spits uit de Spaanse competitie in de gelederen: Patrick Kluivert mag zich kronen tot el Pichichi van 2002. Hij liet de concurrentie uit de Primera División ver achter zich. In het afgelopen kalenderjaar scoorde Kluivert 21 keer. Op ruime afstand wordt hij gevolgd door Roy Makaay van Deportivo La Coruña en Darko Kovacevic van Real Sociedad: zij maakten elk 17 doelpunten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.