Zonder tabaksreclame geen Spa

Volgens de voorzitter van de FIA Max Mosley is de kans groot dat Spa van de kalender verdwijnt als er niet met tabaksreclame's gereden mag worden. De FIA weigert ook een uitzondering te maken zoals dat met Groot-Brittanië en Frankrijk het geval is.

Mosley vindt de vergelijking met Groot-Brittanië of Frankrijk niet correct want deze 2 landen maken sinds de jaren '70 al een uitzondering, toen was er nog geen sprake van een afschaffing die in 2006 zal gaan plaatsvinden.

Volgens Mosley is het zeer essentieel dat de landen waar nu een een race wordt georganiseerd akkoord gaan met 2006 en dus niet op eigen initiatief dat vervroegen.
Op deze manier is is het volgens Mosley uitgesloten dat ze in de toekomst nog een race kunnen organiseren.

Als de Belgische regering geen uitzondering maakt lijkt het einde nabij voor Spa, dat nu nog op de kalender staat voor 2003. De enige manier waarop het nog door zou kunnen gaan als er geen uitzondering komt is dat alle teams vrijwillig zonder tabaksreclame gaan rijden. Mocht dat zo zijn is het waarschijnlijk de laatste keer dat er op Spa een race zal worden verreden.